SKAJ APLIKACIJA ŠALJE U ZATVOR I MAFIJU IZ BIH: Na čelu im bio bivši savetnik ministra policije! Švercovali kokain iz CG u EU!
Foto: Profimedia, Printscreen/Twitter

provaljeni

SKAJ APLIKACIJA ŠALJE U ZATVOR I MAFIJU IZ BIH: Na čelu im bio bivši savetnik ministra policije! Švercovali kokain iz CG u EU!

Bosna i Hercegovina -

Tužilaštvo BiH prikupilo je brojne dokaze u predmetima "Transporter", "Skladište" i "Trail", koji se odnose na pripadnike narko-grupe koji su švercovali kokain iz Crne Gore preko Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju, a bili su uhapšen pre nekoliko meseci.

To je narko banda koja je razotkrivena dešifrovanjem aplikacije Skaj. Tužilaštvo, iako uz određene opstrukcije i pokušaj zaustavljanja istrage, ima dokaze kako je radila ova kriminalna grupa, koju je predvodio prvoosumnjičeni Bojan Cvijetić, savetnik bivšeg ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića.

Sud BiH je, prema zahtevu Tužilaštva BiH, pre mesec dana blokirao višemilionsku imovinu, gotovo više od 10 miliona KM, za pripadnike ove grupe. U pitanju su brojni bankovni računi, ali i stanovi, apartmani, automobili...

Do blokade je došlo nakon što je završena finansijska istraga protiv svih članova grupe osumnjičenih za šverc kokaina iz Crne Gore u zemlje EU. Posebna je priča kako su pojedini pripadnici mafije i kada su radili sve likvidacije u BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

Desetine ljudi će se, kako stvari stoje, skoro naći na optuženičkoj klupi. Uz Cvijetića, koji je nedavno pušten da se brani sa slobode, članovi ove grupe su Petar Dukić, Aleksandar Nikolić, Dragan Kresojević, Ivan Jurić...

Ali članovi opasne kriminalne grupe su i Milivoje i Dušan Lovrenović, otac i sin iz Bosanske Gradiške, osumnjičeni u slučaju "Storidž".

Milivoje Lovrenović zvani Čaruga je opasan ubica, osumnjičen za brojna ubistva. Svi su koristili Ski i bili su povezani sa pojedinačnim policijskim inspektorima. Njih dvojica su u bekstvu, ali su njihovi saradnici uhapšeni. Biće zanimljivo kada se uskoro otkriju imena sa kim je Čaruga bio u kontaktu u SIPA-i i OSA-i.

Podsećamo, kod Cvijetića su pronađene poverljive informacije OSA-e, a utvrđeno je da je komunicirao sa pripadnicima Tajne službe BiH sa kojima je razmjenjivao povjerljive podatke. Tužilaštvo vodi posebnu istragu jer se radi o dokumentima i pripadnicima kriminalnog podzemlja sa čitavog Zapadnog Balkana.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja