NADAM SE DA POSTOJI PROSTORA DA BIH NE UĐE U NOVU KRIZU: Grlić-Radman se nada dogovoru Hrvata i Bošnjaka o izboru poslanika u BiH
Foto: Profimedia

izbori u bih

NADAM SE DA POSTOJI PROSTORA DA BIH NE UĐE U NOVU KRIZU: Grlić-Radman se nada dogovoru Hrvata i Bošnjaka o izboru poslanika u BiH

Bosna i Hercegovina -

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman izrazio je danas nadu da bi hrvatski i bošnjački zvaničnici uz posredovanje Evropske unije mogli da postignu dogovor o načinu biranja poslanika za gornji Dom naroda u Federaciji BiH kako bi se izbeglo preglasavanje Hrvata i nova politička kriza nakon izbora na jesen.

"Ja se nadam da postoji još prostora kako bi se, uz zalaganje predsednika vlade Andreja Plenkovića i predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, postigao dogovor o podeli mandata za Dom naroda puno ranije, a ne posle izbora kako BiH ne bi ušla u novu krizu", rekao je Grlić Radman u Ljubuškom, prenosi Hina.

Mišel je prošlog vikenda u Sarajevu razgovarao s vodećim hrvatskim i bošnjačkim političarima, čelnicima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SDA Bakirom Izetbegovićem.

Nakon sastanka je objavljeno da će u prvoj polovini juna biti održan novi susret bosanskohercegovačkih političara u Briselu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track