PUTEM VIBERA VARAO GRAĐANE: Predstavljao se kao banka, a oni mu u zabludi davali podatke sa kartica
Foto: Shutterstock

bih

PUTEM VIBERA VARAO GRAĐANE: Predstavljao se kao banka, a oni mu u zabludi davali podatke sa kartica

Bosna i Hercegovina -

Opštinski sud u Tuzli prihvatio je predlog tamošnjeg tužilaštva te odredio jednomesečni pritvor Sarajliji Denisu Misiću, koji se sumnjiči za produženo krivično delo prevare.

Njega optužuju da je putem Vibera varao građane, koji su mu u zabludi davali podatke o svojim karticama, prenosi Srpskainfo.

Naime, kako su naveli iz Tužilaštva TK, postoji osnovana sumnja da je 25-godišnji Misić u periodu od novembra 2020. do aprila 2022. godine počinio 19 prevara na području Tuzlanskog kantona.

– On je osumnjičen da je veći broj osoba doveo u zabludu pozivajući ih putem Vibera te se lažno predstavljao kao službenik banke i od njih tražio da mu, radi isplate navodnih nagrada koje su osvojili, daju podatke sa svojih bankovnih kartica, što su oštećeni i činili. Kada bi dobio ove podatke, novac sa bankovnih kartica oštećenih je prebacivao na virtuelne račune u različitim kladionicama registrovane na imena drugih osoba, da bi nakon toga obavljao novčane transakcije i podizao novac u kladionicama i na taj način sebi pribavio korist veću od 5.00 evra (10.000 KM), naveli su iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Osumnjičeni je uhapšen 27. maja te je nakon kriminalističke obrade uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu iz MUP TK predat u nadležnost tužilaštva, prenosi Klix.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track