PRIZNAĆEŠ TI DO TRI SATA KADA TREBA IDEM KUĆI: Inspektor iz Bjeljine batinama izunđivao priznanje!
Ilustracija, Foto: Profimedia

bruka

PRIZNAĆEŠ TI DO TRI SATA KADA TREBA IDEM KUĆI: Inspektor iz Bjeljine batinama izunđivao priznanje!

Bosna i Hercegovina -

Predrag Stankić iz Bijeljine optužen je da je kao inspektor MUP-a RS u Policijskoj stanici Lopare iznudio iskaz od R.R.

Naime, optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, a potvrdio je sudija za prethodno ročište Osnovnog suda u Bijeljini, koji ga tereti za krivično delo iznude. Prema optužnici, krivično delo je počinio u vršenju službe 24. avgusta 2020. godine oko 14.30 časova u Loparama.

Incident se dogodio u zgradi Policijske stanice Lopare, u kancelariji na spratu, kada je, uz pomoć policijske patrole, inspektor pozvao R.R., J.M. i S.M. da dođe u stanicu da da izjavu. Izjava je trebalo da se odnosi na događaje od prethodne večeri, odnosno oštećenje vozila R.N.

Dok su J.M. i S.M., kojima se pridružio P.M., čekali ispred Policijske stanice Lopare, on je sa prozora na prvom spratu pozvao R.R. povišenim glasom: „Ko je razbio auto R.N.“, navodi se u optužnici. Oštećeni automobil bio je parkiran ispred Siti kluba, gde je M.S., devojka žrtve, slavila rođendan.

„Kada je R.R. rekao da ne zna, u nameri da mu nanese telesne povrede, udario ga je otvorenom pesnicom u predelu levog obraza, a oštećeni je od siline pao na kancelarijski sto“, navodi se u optužnici. Kako se dodaje, čim je ponovo ustao, inspektor ga je povišenim tonom upitao: „Ko je razbio auto?“, a kada je oštećeni ponovo odgovorio da ne zna, udario ga je pesnicom u rebra i glavu.

U optužnici se navodi i da mu je optuženi rekao: „Priznaćeš mi do tri sata kada budem hteo da idem kući“. Nakon toga inspektor je rekao R.R. da napusti kancelariju, ali mu je, prema navodima optužnice, još jednom udario šamar u hodniku.

Potom ga je poslao kući, ali nije sačinio zapisnik o saslušanju, a oštećenog nije obavestio o pravima u kom svojstvu se ispituje. Kako se dodaje, zbog udaraca R.R. zadobio telesne povrede, kontuzije, modrice, prelom rebara. „Stoga je, kao službeno lice u vršenju službe, silom i pretnjama iznudio iskaz od oštećenog, čime je počinio krivično delo“, navodi se u optužnici protiv Stankića.

Kurir.rs/Nezavisne.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track