Najnovije vesti

ČUDAN SLUČAJ IZ BANJALUKE: Penzioner pretukao ženu jer je pušila cigaretu pored njega na stanici?!
Foto: Profimedia

pala presuda

ČUDAN SLUČAJ IZ BANJALUKE: Penzioner pretukao ženu jer je pušila cigaretu pored njega na stanici?!

Bosna i Hercegovina

Penzioner iz Banjaluke D. Š. pravosnažno je osuđen u Osnovnom sudu na novčanu kaznu od 1.200 KM (oko 600 evra) zbog nanošenja telesnih povreda sugrađanki B. S.

Ovaj penzioner, koji je i ranije osuđivan, bio je optužen da je 10. jula 2018. godine, oko 10.30 sati, na autobuskom stajalištu u blizini jednog tržnog centra u Banjaluci fizički napao oštećenu tako što ju je jednom rukom uhvatio za vrat, a drugom rukom za lice, a zatim je oborio na tlo.

Dok je ležala na tlu, nogama i rukama ju je više puta udario po glavi i leđima, a kada je pokušavala da ustane, nije joj dozvolio već je nastavio da je udara i naneo joj povrede u vidu krvnog podliva prsta leve ruke, nagnječenja podlaktice, povrede u slabinskom predelu, u predelu desnog kolena, glave, i istegnuće desnog skočnog zgloba, piše Faktor.ba.

Prema svedočenju žrtve, ona je kritičnog dana bila na pijaci, a zatim došla do autobuske stanice, prišla klupi i spustila ceger, a nakon što je htela da zapali cigaretu, optuženi joj je "oteo i bacio, rukama je uhvatio za vrat i oborio na beton, gazio nogama po dlanu leve ruke, po leđima, a glavu udarao o beton i nije joj dozvoljavao da ustane”.

Ispričala je i da su joj građani prišli u pomoć, a da je optuženi uleteo u prvi autobus i otišao.

Njene izjave potvrdio je i jedan od svedoka koji je prisustvovao događaju.

U pravosnažnoj presudi se ističe i da je na glavnom pretresu saslušan i optuženi u svojstvu svedoka, a koji je naveo da je kritičnog dana sedeo na klupi autobuske stanice, te da je oštećena došla i sela između njega i jedne devojke, a zatim “zapalila cigaretu i duvala mu u lice”, na šta je on prokomentarisao “da sam ja znao da ćete zapaliti cigaretu, ne bih ovde seo”.

– Naveo je i da mu je oštećena uputila psovke, te počela da ga grebe po glavi i rukama, a zatim da se naginje ka njemu, te da je počeo da se brani i ide unazad a kada je u jednom trenutku osetio da će pasti na leđa, skočio je, a oštećena, pošto je bila naslonjena na njega, poletela i pala potrbuške, okretala se i lupala glavom o beton, stoji u obrazloženju presude.

Njegova odbrana takođe je tvrdila da je žena zadobila povrede prilikom "prirodnog pada".

Međutim, sud nije prihvatio ove navode, uz obrazloženje da su oni u suprotnosti sa iskazom drugih svedoka ali i sudskog veštaka medicinske struke.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track