13:23

OVO JE KRAJNJI CILJ SREBRENIČKE REZOLUCIJE Stručnjaci otkrili i koje lobističke grupe stoje iza svega

oštro

OVO JE KRAJNJI CILJ SREBRENIČKE REZOLUCIJE Stručnjaci otkrili i koje lobističke grupe stoje iza svega (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Da li Sven Alkalaj ima zakonska ovlašćenja da podnese zahtev u Ujedinjenim nacijama? Rezolucija pedstavnika BiH u UN u kojoj zahteva da Ujedinjene osude navodni "genocid" u Srebrenici, jasan je pokazatelj da su federalne institucije privatezovane od strane SDA i njihovih partnera.

Ovo je, između ostalog, rekao Šef kancelarije Republike Srpske u Vašingtonu, Obrad Kesić.

Šta je to naljutilo srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da je odlučio da podnese tužbu protiv Svena Alkalaja i šefice BH-diplomatije, Bisere Turković? Šta o inicijativi misle srpski predstavnici u organima lokalne vlasti u Srebrenici? Ko je ovo pitanje ponovo pokrenuo? Zbog čeka je Rusija svojevremeno na ovu inicijativu uložila veto?

O ovoj temi su za jutarnji program Kurir televizije govorili šef predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu, Obrad Kesić i dr Ratomir Pavlović, predsednik Opštinskog odbora SNSD-a.

rezolucija
foto: Kurir televizija

Obrad Kesić objasnio je šta bi mogla biti dalja sudbina inicijative predstavnika BiH u UN-u i ko su članovi nevladine organizacije koja je pokrenula inicijativu.

- To su aktivisti bošnjačke zajednice ovde u SAD.To su ljudi koji dugo lobiraju ovde. Tu prednjači, naravno, SDA, kao najveća i najjača bošnjačka stranka - kaže Kesić.

rezolucija
foto: Kurir televizija

Dr Pavlović je naglasio da je krajnji cilj rezolucije - rušenje Republike Srpske.

- Krajnji cilj ove ovoga je rezolucija. Te grupe koje spominje gospodin Kesić, predvođene su srebreničkim grupama, koje lobiraju. Sama izjava iz Memorijalnog centra iz Srebrenice da će svakom novinaru biti zabranjen ulazak ako ne potpiše govori o njihovim namerama, a to je - rušenje Republike Srpske preko Srebrenice - rekao je dr Pavlović.

rezolucija
foto: Kurir televizija

Celo gostovanje dr Pavlovića i Obrada Kesića možete pogledati u VIDEU ISPOD:

13:23

OVO JE KRAJNJI CILJ SREBRENIČKE REZOLUCIJE Stručnjaci otkrili i koje lobističke grupe stoje iza svega

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

10:00

POTOČARI SLUŽE DA ZAPAD SVAĐA LJUDE Advokat Lukić o potpisu na genocid: DA NEMA STRANACA SVI NARODI BiH BI SE ODAVNO POMIRILI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track