AUSTRIJSKI DRŽAVLJANI POGINULI U PADU LETELICE KOD SARAJEVA Očevici: Leteli su nisko i pokušali su sletanje nekoliko puta
Foto: FOTO MUP Kantona Sarajevo

NIŠIĆKA VISORAVAN

AUSTRIJSKI DRŽAVLJANI POGINULI U PADU LETELICE KOD SARAJEVA Očevici: Leteli su nisko i pokušali su sletanje nekoliko puta

Bosna i Hercegovina -

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine su se oglasili povodom pada letelice na Nišićkoj visoravni, na području Kantona Sarajevo. Navode kako su stradale dvije osobe koje su državljani EU.

Kako nezvanično saznajem portal Klix.ba, reč je o dva austrijska državljanina, a njihov mali sportski avion u kojem su se vozili je francuskih registarskih oznaka.

"Prema prvim informacijama, smrtno su stradale dve osobe, državljani jedne od zemalja EU", rečeno je samo iz Tužilaštva BiH.

Očevici koji su primetili ovu letelicu i u drugim dijelovima ovog područja ističu kako su letjeli nisko te da su se pokušali prizemljiti više puta. Pretpostavlja da su stranci želeli razgledati i uživati u letenju zbog čega su i bili na manjim visinama.

Iz Tužilaštva dodaju da je dežurni tužilac Tužilaštva BiH, zajedno sa policijskim radnicima MUP-a KS i predstavnicima ostalih nadležnih institucija i agencija, uputio se na lokalitet Nišićke visoravni, nedaleko od Sarajeva, gde je danas evidentiran pad letelice.

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić izdao je uputstvo za koordinisano delovanje svih institucija i agencija koje učestvuju na uviđaju.

Kurir.rs/Klix,ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track