ŠVERC KOKAINA, PRIPREMA LIKVIDACIJA I KRIMINAL: Četvorica uhapšena, među njima i policajac
Foto: Shutterstock

organizovani kriminal

ŠVERC KOKAINA, PRIPREMA LIKVIDACIJA I KRIMINAL: Četvorica uhapšena, među njima i policajac

Bosna i Hercegovina -

Tužilaštvo BiH saopštilo je da su danas uhapšene četiri osobe, medju kojima i jedan policijski službenik, zbog umešanosti u organizovani kriminal.

Iz Tužilaštva BiH je navedeno da se uhapšeni dovode u vezu sa više krivičnih dela koja se procesuiraju u okviru predmeta "Milan Matković i drugi".

Milan Matković je uhapšen pre mesec dana, a dovodi se u vezu sa medjunarodnim krijumčarenjem velikih količina kokaina, pripremama likvidacija, kao i sa drugim krivičnim delima u BiH, zemljama regiona, Evropske unije i u prekookeanskim zemljama.

Tužilaštvo je za Matkovića navelo da se protiv njega vodi više krivičnih postupaka u različitim državama.

Danas uhapšeni policijski službenik osumnjičen je za koruptivno delovanje i iskorištavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju krivičnih dela, stoji u saopštenju.

Tužilac Tužilaštva BiH je, kako se navodi, koordinisao aktivnosti policijskih službenika Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH i partnerskih policijskih i bezbednosnih agencija prilikom hapšenja i pretresa osumnjičenih u više gradova u BiH.

Aktivnosti se odnose na predmet u kojem se realizuje medjunarodna saradnja, radi krivičnog procesuiranja nosilaca struktura organizovanog kriminala, posle dešifrovanja kriptovanih aplikacija koje su koristili pripadnici organizovanih kriminalnih grupa u BiH, zemljama regiona, EU i sveta.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track