UŽASNA NOĆ! SVI U BOLNICI SE MOLE ZA SPAS DETETA: Svedoci o JEZIVIM detaljima, babica posle porođaja ispustila bebu
Foto: EPA/Ilustracija

strašno

UŽASNA NOĆ! SVI U BOLNICI SE MOLE ZA SPAS DETETA: Svedoci o JEZIVIM detaljima, babica posle porođaja ispustila bebu

Bosna i Hercegovina -

Prema prijavi policijskoj stanici Foča novorođenče iz Trebinja teško je povređeno kada ga je posle porođaja ispustio jedan od članova medicinskog osoblja u Univerzitetskoj bolnici Foča, prenosi Srpskainfo.

Jedna od svedokinja ovog događaja je navela sledeće:

"Sinoć oko 22 časa došla sam na Klinički centar Sarajevo kod neurohirurga gde su mi rekli da sednem i čekam jer trenutno čitav tim ima jako zahtevnu i opasnu operaciju i da čekaju vozilo svake sekunde da doveze bebu. Stvarno su dovezli bebu možda 20-tak sekundi posle našeg razgovora, kasnije u internističkom kabinetu gde je sišao neurolog da mi napiše nalaz, po izlasku priča sa pratnjom bebe. Čitava noć im je bila užasno teška. Žena se porodila carskim rezom, prilikom prenošenja bebe na sto, beba je ispala na pod, ima frakturu lobanje i još nekih lomova, čitava bolnica moli da se spasi to dete".

Portalu Crna hronika javio se još jedan svedok koji je potvrdio ove navode.

"Kad sam ulazila na bolnicu u Sarajevu s mamom iz ambulantnih kola su izvukli bebu koja je dovezena uz pratnju dve sestrice, koje su kasnije stajale na hodniku. Došla je doktorka, ušli su u sobu preko puta tj. soba iza blagajne kad su dotrčali anesteziolozi. Dvojica njih i jedan je pitao šta se tačno desilo s bebom.

Sestra mu je rekla da je ispala babici po rođenju na pod, međutim niko to nije odmah prijavio tek kad po glavi bebe počeli da se pojavljuju hematomi, onda su rekli šta se desilo. Odveli su bebu na CT. Malena je spavala kasnije po povratku na KUM. Tužna slika koju sam videla svojim očima jeste otac ili pratnja bebe sedi u čekaonici, i očekuje bilo kakvu vest ali ništa", opisao je ovaj svedok iz bolnice.

Prema izvorima Una portala, prvi rezultati istrage ukazuju da je devojčicu neposredno nakon porođaja, navodno carskim rezom ispustila babica, te da je pala na pod.

Međutim, ono što je nakon toga usledilo lekarima ne služi na čast. Navodno su olako prešli preko tog incidenta, a nije isključeno i da su pokušali da prikriju pad. Nikome ništa nisu prijavili, a posle nekoliko sati zdravstveno stanje novorođenčeta se naglo pogoršalo.

Beba je hitno prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Ispostavilo se da ima teške povrede glave, pa je operisana i ukazana joj je neophodna pomoć. Tek su lekari iz Sarajeva slučaj prijavili policiji.

Prijavu policiji potom je podneo i otac novorođenčeta, optužujući porodilište fočanske bolnice za nesavestan rad i ugrožavanje života njegove kćerke.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju UNI je potvrđeno da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

(Kurir.rs/Srpska info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track