PAD NOVOROĐENČETA NA POD U BOLNICI U FOČI: Pokrenut postupak šta se tačno dogodilo u porodilištu!
Foto: Youtube prtscr / 4Life

nastavlja se istraga

PAD NOVOROĐENČETA NA POD U BOLNICI U FOČI: Pokrenut postupak šta se tačno dogodilo u porodilištu!

Bosna i Hercegovina -

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je u Univerzitetskoj bolnici u Foči pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta koji se desio kada je novorođenče prilikom porođaja palo na pod, te poručio da donošenje zaključaka o ovom treba prepustiti nadležnim institucijama.

Šeranić je izrazio žaljenje zbog nesrećnog slučaja koji se dogodio u porodilištu ove zdravstvene ustanove, te istakao da je najvažnije da beba bude dobro.

- Prema informacijama koje imam od lekara u Foči, beba je za sada dobro i njeno zdravstveno stanje će se pratiti i dalje - rekao je Šeranić za Srnu.

On je naveo da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta, te zamolio građane da se uzdrže od zaključaka i širenja neproverenih informacija.

- Zamolio bih i da se o ovom slučaju ne donose određeni sudovi, naročito po društvenim mrežama, na osnovu neproverenih informacija i da građani svako pojedinačno kroje svoju istinu - rekao je Šeranić.

On smatra da je potrebno da zaključke donose institucije koje su nadležne za to.

- Zdravstveni radnici u većini slučajeva rade težak i odgovoran posao, te molim da zaključke donose oni koji su za to nadležni - rekao je Šeranić.

Pojedini mediji preneli su da je Policijskoj stanici Foča prijavljen slučaj "nesavesnog rada lekara" u Univerzitetskoj bolnici Foča kada je novorođenče palo na pod.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track