OKRŠAJ POLICIJE I GRAĐANA KOD LIVNA: Šestoro privedeno, troje povređeno! Meštani Poljina: Tukli su žene i decu!
Foto: Shutterstock

istraživanje prirodnih voda

OKRŠAJ POLICIJE I GRAĐANA KOD LIVNA: Šestoro privedeno, troje povređeno! Meštani Poljina: Tukli su žene i decu!

Bosna i Hercegovina -

Šest osoba je privedeno, od čega su tri zatražile lekarsku pomoć, posle jutrošnjeg protesta u Poljinama kod Livna, gde je, po tvrdnjama meštana, policija tukla žene i decu, objavili su sarajevski mediji.

Iz MUP-a Kantona Deset su saopštili da je policija "pružala asistenciju" privatnom preduzeću "Lara Natural" koje na tom području vrši istraživanja podzemnih voda, a da su meštani pokušali da ih spreče u tome.

"Prilikom pružanja asistencije u jednom momentu odredjen broj gradjana ometao je policijske službenike u obavljanja njihovih službenih radnji, tako što su su naguravali policijske službenike, posle čega je šest osoba privedeno u Policijsku stanicu Livno", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su posle dolaska u policijsku stanicu tri osobe zatražile pomoć lekara, od kojih je jedna upućena na dalje lečenje, dok su ostale dve vraćenje na ispitivanje u policiju.

Meštani nekoliko sela u okolinu Livna mesecima se bune protiv istraživanja "Lare Natural", smatrajući da će ostati bez vode, te da će im radne mašine preduzeća uništiti put.

Meštani sela tvrde da je koncesija za istraživanje nelegalna i da je bušotinama znatno oslabljen izvor iz kojeg se vodom napajaju ta sela.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track