SARAJLIJA VRATIO NOVČANIK PUN NOVCA VLASNICI! Samohrana majka nije verovala da još ima DOBRIH ljudi
Foto: Profimedia, Printskrin/Facebook

POŠTENJAČINA

SARAJLIJA VRATIO NOVČANIK PUN NOVCA VLASNICI! Samohrana majka nije verovala da još ima DOBRIH ljudi

Bosna i Hercegovina -

Sarajlija Emir Alibašić, na putu za posao, pronašao je novčanik u kojem su se nalazili dokumenti i novac i vratio ga vlasnici.

U vremenu kada je svaki dinar važan, Alibašić se nije ni sekunde premišljao. Otvorio je novčanik u kojem se nalazilo 490 KM (oko 250 evra), kontaktirao vlasnicu i učinio dobro delo.

Alibašić nam je rekao da se sve desilo u Buća Potoku, u blizini Ataco firme, u kojoj radi kao trgovački putnik, piše Avaz.

Pomislio da ga je neko ukrao, izvadio pare i bacio.

- Video sam da se na ulici nalazi novčanik. Bila je velika gužva u saobraćaju, izašao sam i uzeo novčanik. Pomislio da ga je neko ukrao, izvadio pare i bacio prazan novčanik.

Samo sam ga nakratko otvorio i video da ima novca u njemu. Imao sam mnogo poslovnih obaveza, a čim sam našao vremena opet sam ga prerovio kako bih pokušao naći kontakt vlasnika koji je izgubio novčanik - kazao je Alibašić.

Našao je ličnu kartu na ime Almera Kahrović iz Novog Pazara.

- Tu su bili neki računi, ali nisu bili na njeno ime, tako da nisam bio siguran šta je u pitanju. Tražeći po ostalim papirima naleteo sam na broj. Ukucao sam broj na Viberu i prikazalo mi je njeno ime. Nazvao sam gospođu, predstavio se i pitao sam da li je ona izgubila novčanik sa dokumentima i novcem. Drhtavim glasom mi je rekla da je to njen novčanik. Poručio sam joj da ne brine, da ima novca u njemu i da čak nisam ni brojao koliko. Ona mi je rekla da ima 490 KM kojima je trebalo da plati račune - rekao je Alibašić.

Vlasnica novčanika, Almera Kahrović za Avaz je kazala da nije mogla da veruje da još postoji dobrih ljudi.

- Bila sam zabrinuta jer sam izgubila novac, to su mi bile pare za kiriju koju sam morala da uplatim, te za račune. U šoku sam bila, samohrana sam majka i u težoj socijalnoj situaciji. Njemu svaka čast što se lepo poneo prema meni - kazala je Kahrović.

Kurir.rs/Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track