CIK BIH OBJAVILA KONAČNE REZULTATE: Milorad Dodik predsednik Republike Srpske, Željka Cvijanović član Predsedništva BiH
Foto: Printscreen Nezavisne.com

saopštenje

CIK BIH OBJAVILA KONAČNE REZULTATE: Milorad Dodik predsednik Republike Srpske, Željka Cvijanović član Predsedništva BiH

Bosna i Hercegovina -

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je danas konačne rezultate Opštih izbora prema kojem je bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović iz Ujedinjenih za slobodnu BiH, hrvatski član Predsedništva Željko Komšić iz Demokratske fronte i srpska članica Predsedništva Željka Cvijanović iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Prema podacima CIK, Cvijanović je osvojila 327.720 glasova, odnosno 51,65 odsto u odnosu na ostale kaniddate za člana Predsedništva iz reda srpskog naroda, Bećirović 330.238 glasova (57,37 odsto), a Komšić 227.540 glasova, odnosno 55,8 odsto.

Kada je reč o izboru predsednik Republike Srpske, pobednik je Milorad Dodik iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata sa 300.180 glasova, odnosno 47,06 odsto, dok je drugoplasirana Jelena Trivić iz Partije demokratskog progresa sa 273.245 glasova, odnosno 42,84 odsto.

Trivić je posle odluke CIK poručila na svom Fejsbuk profilu da uprkos negativnoj odluci Suda i CIK, "borba mora da se nastavi".

"Lažne pobednike, otimače narodne volje treba podsećati ko su: ološ, antisrbi i pripadnici mafijaške hobotnice. Dok god živim, boriću se protiv te korumpirane pošasti koja nas je zadesila", poručila je Trivić i dodala da će odgovorne za izbornu krađu stići kazne kad-tad.

Kako je naveo CIK, na odluke komisije o izbornim rezultatma podneto je 13 žalbi Apelacionom sudu BiH i bilo je još 11 žalbi Apelacionom sudu BiH na odluke koje se odnose na zahtev za ponovno brojanje, a sve žalbe su odbijene ili odbačene.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track