PROTEST OPOZICIJE U REPUBLICI SRPSKOJ! Jelena Trivić: Nikada im krađu nećemo priznati!
Foto: Youtube/BN

ispred Radio-televizije Republike Srpske

PROTEST OPOZICIJE U REPUBLICI SRPSKOJ! Jelena Trivić: Nikada im krađu nećemo priznati!

Bosna i Hercegovina -

Opozicija je večeras ponovo protestovala ispred Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), jer je nezadovoljna njenim izveštavanjem. Protestima se negodovalo i zbog toga što je potvrđeno da je Milorad Dodik (SNSD) izabran za predsednika RS-a.

Poslanik u entitetskom parlamentu Nebojša Vukanović je kao ključnu poruku protesta istakao: „Nema predaje i nema stajanja“. Prema njegovim rečima, ovo je treće okupljanje, a da će Bog dati da bude treća sreća.

Potpredsednik SDS-a Milan Radović je izjavio da je RTRS režimski medij koji etiketira svakog kritičara vlasti.

„Režimska televizija je izvestila da nas je na skupu bilo 2.000, a da je njih (na nedavnim protestima vladajućih stranaka) bilo 50.000. – to je objektivna televizija“, konstatovao je Radović.

Smatra da je kandidatkinja opozicije za predsednika RS-a Jelena Trivić (PDP), kako je rekao, brutalno pokradena na Opštim izborima.

Predsednik PDP-a Branislav Borenović je je takođe poručio da je njegova stranačka kolegica pobedila, a ne Dodik.

„Kažu da je mafija dobila prvo poluvreme, ali ima drugo. Ova utakmica će se igrati dovoljno dugo da pobedimo sa narodom. Izdržaćemo. Bilo je puno trenutaka u istoriji kada je naš narod izdržao veće izazove, zato je jako važno da ste došli da podržite jedinu i pravu istinu, a to je da je Jelena zaista pobedila“, istakao je.

Ponovio je da će tražiti da se utvrdi odgovornost za navodne izborne nepravilnosti.

„Kriju izveštaj o kontrolnom brojanju u kojem se jasno vidi da nedostaje 80.000 glasova, da se desila izborna krađa. Nećemo stati, nećemo odustati i ostaćemo uz Jelenu. Tražićemo da se utvrdi odgovornost u lancu organizovane izborne krađe.

To se čulo i na sednici Centralne izborne komisije (CIK) – koliko nedostaje listića, koliko nedostaje vreća, koliko je bilo nevažećih glasova, koliko je oduzeto pravo glasanja onima koji su navodno bili nesposobni da glasaju“, kazao je Borenović.

Kurir.rs/Klik.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track