FATA ORLOVIĆ HITNO HOSPITALIZOVANA: Nalazi se pod stalnim nadzorom lekara zbog lošeg zdravstvenog stanja
Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

leži u bolnici

FATA ORLOVIĆ HITNO HOSPITALIZOVANA: Nalazi se pod stalnim nadzorom lekara zbog lošeg zdravstvenog stanja

Bosna i Hercegovina -

Bošnjakinja Fata Orlović (80), koja je uspela da izdejstvuje rušenje crkve koja je nakon rata u BiH nelegalno sagrađana na njenom imanju, hitno je hospitalizovana zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Iz Klinike za interne bolesti UKC-a Tuzla navode da je starica primljena u bolnicu pre nekoliko dana zbog zdravstvenog stanja koje se pogoršalo zbog više hroničnih oboljenja koje ima.

Fata Orlović prošle godine je bila hospitalizovana na klinici za plućne bolesti dok je pre dve godine preživela moždani udar zbog čega je takođe bila zbrinuta na klinici za neurologiju UKC-a Tuzla.

Njena ćerka Hurija Karić navodi da se Fata Orlović dobro oseća.

- Stanje joj je stabilno, hvala Bogu, pri sebi je, komunicira, išli smo joj danas u posetu - rekla je Karić za Avaz i dodala da očekuje da njena majka uskoro bude puštena iz bolnice.

Fata Orlović, podsetimo, zatekla je nakon povratka iz izbeglištva 2000. godine novoizgrađenu pravoslavnu crkvu na svom imanju u Konjević Polju kod Bratunca. Njena sudska borba sa vlastima da crkvu ukloni sa svoga poseda trajala je do 2021. kad je srušena.

(Kurir.rs/Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track