Najnovije vesti

PETORICA OPTUŽENIH ZA PREBIJANJE I SMRT DŽENANA MEMIĆA OSLOBOĐENI: Vrhovni sud BiH doneo presudu! Porodica žrtve ogorčena
Foto: Foto: Printscreen Youtube/Avaz

stavljena tačka na slučaj

PETORICA OPTUŽENIH ZA PREBIJANJE I SMRT DŽENANA MEMIĆA OSLOBOĐENI: Vrhovni sud BiH doneo presudu! Porodica žrtve ogorčena

Bosna i Hercegovina

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je danas oslobađajuću presudu za petoro optuženih u predmetu Zijad Mutap i drugi koji se terete da su delovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. godine zadobio teške telesne povrede od kojih je preminuo.

Osim Mutapu, prvostepena presuda izrečena je Alisi Ramić, Josipu Bariću, Hasanu Dupovcu i Muameru Ožegoviću, preneo je danas BHRT.

Dupovac i Barić su policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a Ožegović radnik hotela "Kristal" na Ilidži, dok je Zijad Mutap otac Alise Ramić.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. Usled zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Vrhovni sud je donio oslobađajuću presudu za Ljubu i Bekriju Seferovića čime je stavljena tačka na priču oko toga da je mladić stradao u saobraćajnoj nesreći.

Kako prenosi portal Klix.ba, porodica Memić napustila je sudnicu nakon obrazloženja presude.

Sudija Branko Perić je pročitao kratko obrazloženje presude, a posle toga se obratio porodici Memić rečima da ne treba da odustanu od svoje borbe.

Porodica je burno reagovala i prekinula njegovo obraćanje. Poručili su da presuda nije pravedna, ustali i napustili sudnicu, ističući da će se izboriti za pravdu.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja