DRAMATIČNE SCENE U PRIJEDORU, PORODICA EVAKUISANA ČAMCEM: Kiša napravila HAOS na severu BiH, skoro 200 kuća POPLAVLJENO (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

obilne padavine

DRAMATIČNE SCENE U PRIJEDORU, PORODICA EVAKUISANA ČAMCEM: Kiša napravila HAOS na severu BiH, skoro 200 kuća POPLAVLJENO (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Na području Prijedora tokom jučerašnjeg dana poplavljeno je oko 200 kuća, a najteža situacija je na području naselja Vrbice i Topolik odakle je jedna porodica evakuisana čamcem, saopšteno je iz Gradske uprave posle sinoćnje telefonske sednice Štaba za vanredne situacije, javlja Srna.

"U tim naseljima pripadnici Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice konstantno ispumpavaju vodu iz stambenih, podrumskih i pomoćnih objekata", navodi se u saopštenju i dodaje da se građani za slučaj potrebe evakuacije čamcem mogu obratiti na broj Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice 123.

Štab za vanredne situacije naložio je svim subjektima zaštite stalno dežurstvo i stavljanje na raspolaganje građanima Prijedora za potrebe ispumpavanja vode i eventualne evakuacije čamcima iz zaplavljenog područja.

U saopštenju se dodaje da trenutno nije moguće precizirati u koliko je stambenih objekata ušla voda, ali da podaci sa terena govore da ih ima i da će više podataka biti već u jutarnjim satima.

Vodostaj reke Sane je 380 centimetara, a Gomjenice 410 centimetara.

Na telefonskoj sednici, koju je održao gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, razmatrana je trenutna situacija na terenu koju je prouzrokovala kiša koja neprekidno pada na ovom području.

(Kurir.rs/Srna)

Bonus video:

02:52

STIŽE NOVI TALAS POPLAVA! Hidrolog: Izdali smo upozorenje da se očekuje porast vodostaja na Ibru i Limu, ali i na reci Savi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track