PROSLAVA DANA REPUBLIKE SRPSKE SELI SE IZ BANJALUKE U ISTOČNO SARAJEVO: Na inicijativu predsednika Dodika
Foto: Printscreen: Facebook video/RTRS vijesti

svečani defile

PROSLAVA DANA REPUBLIKE SRPSKE SELI SE IZ BANJALUKE U ISTOČNO SARAJEVO: Na inicijativu predsednika Dodika

Bosna i Hercegovina -

Centralna proslava Dana RS-a, 9. januara, iz Banje Luke će ove godine biti prebačena u Istočno Sarajevo, potvrđeno je za Klix.ba.

Svečani defile koji je ranijih godina organizovan na banjalučkim ulicama, sada je planirano da se 9. januara upriliči na ulicama Istočnog Sarajeva.

"Na inicijativu predsednika Republike Srpske (Milorada Dodika) koji je ujedno i predsednik Odbora za proslavu Dana RS-a, ove godine svečani defile organizujemo u Istočnom Sarajevu", rekao je gradonačelnik Ljubiša Ćosić za Klix.ba.

Na pitanje da li očekuju žestoke reakcije iz Sarajeva zbog ovog poteza, Ćosić je rekao da nema potrebe za bilo kakvim reakcijama.

"Radi se o proslavi dana koji 98% stanovnika RS-a prihvata. Prema tome, što se tiče naših komšija iz Sarajeva, dobrodošli su da prisustvuju i pogledaju defile, kao i svi ostali dobri ljudi koji tog dana budu u Istočnom Sarajevu", dodao je.

Ćosić je kazao i da je riječ o događaju koji je ranijih godina organizovan u mirnom duhu i da tako treba i nastaviti te da nema potrebe dizati tenzije.

Svečana akademija bit će, kao i ranijih godina, održana u Banjoj Luci, ali noć ranije.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track