DEDA MRAZ PONOVO UZBURKAO STRASTI U BIH: Sindikat policije u Federaciji BiH zabranio kupovinu paketića i proslavu Nove godine
Foto: Shutterstock

novac umesto poklona

DEDA MRAZ PONOVO UZBURKAO STRASTI U BIH: Sindikat policije u Federaciji BiH zabranio kupovinu paketića i proslavu Nove godine

Bosna i Hercegovina -

Deda Mraz, simbol zimskih radosti ponovo je postao seme razdora u BiH.

Naime, predsednik Skupštine Sindikata funkcionera Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Obradović reagovao je na odluku Upravnog odbora Sindikata da ove godine ne nabavlja novogodišnje paketiće i organizuje novogodišnju priredbu, navodi Klix.ba.

Kako je rekao Obradović, umesto paketića i proslava, odlučeno je da se isplati određeni iznos svim članicama Unije.

Obradović je, u ime Skupštine Sindikata zaposlenih u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i u svoje ime, „najoštrije osudio zabranu kupovine novogodišnjih paketića i zabranu organizovanja novogodišnje predstave”.

"Pitam kome u Upravnom odboru smeta Deda Mraz, novogodišnji program i podela paketića. Sva deca sveta se raduju Deda Mrazu, novogodišnjim programima i podeli paketića, ali ove godine, prvi put su nedobrodošli članovima UO Sindikata zaposlenih FMUP-a. Mišljenja da su navedenom Odlukom uskraćena prava dece članova Sindikata na prisustvovanje novogodišnjem programu i podjelu paketića,“ rekao je Obradović.

On je istakao da hitno traže da se navedena Odluka Upravnog odbora poništi.

"Te da nabavimo novogodišnje paketiće i organizujemo novogodišnju predstavu, kao što je to bila praksa poslednjih 10 godina“, zaključio je Obradović.

Podsećamo, prošle godine je Sindikalna organizacija Ministarstva raseljenih lica i izbeglica Federacije BiH zatražila odobrenje za organizovanje podele novogodišnjih paketića za decu zaposlenih ili članova sindikata, međutim, Ministar Edin Ramić to nije odobrio dok se svi ne izjasne da ih to ne vređa.

Ministar Ramić ne dozvoljava deljenje paketića deci dok se svi ne izjasne da nisu uvređeni Deda Mrazom.

U odgovoru Almiri Braković, predsednici Sindikalnog odbora, Ramić je rekao da dozvolu za organizovanje mogu dobiti nakon anketiranja među zaposlenima u ministarstvu.

(Kurir.rsKlix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track