OD 1.JANUARA 2023. Struja u Republici Srpskoj se obračunava na novi način! Plati koliko potrošiš
Foto: Shutterstock

Komisija za energetiku

OD 1.JANUARA 2023. Struja u Republici Srpskoj se obračunava na novi način! Plati koliko potrošiš

Bosna i Hercegovina -

U Republici Srpskoj od danas se struja za domaćinstva obračunava po različitim cijenama, u zavisnosti od količine potrošene električne energije.

Iz Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske Srni je ranije rečeno da će domaćinstva koja troše do 500 kilovat-časova mesečno struju plaćati prema prvom obimu, ona koja troše od 501 do 1.500 kilovat-časova po drugom, a za potrošnju višu od 1.500 kilovat-časova po trećem.

"Prilikom obračuna utrošene struje za domaćinstva iz druge tarifne grupe /dvotarifna/ utrošena električna energija u višoj i manjoj dnevnoj tarifi za pojedine obim se utvrđuje proporcionalno učešću više i manje dnevne tarife u ukupno mesečno utrošenoj aktivnoj električnoj energiji", navode iz RERS-a, uz napomenu da će se takav obračun struje primenjivati jednako tokom cele godine.

Iz Komisije su podsetili da su 15. decembra, donijeli odluke o tarifnim stavovima za korisnike distributivnih sistema i za javno snabdijevanje električnom energijom.

Prethodno je sproveden tarifni postupak po zahtevima operatora distributivnih sistema u Srpskoj za odobrenje tarifnih stavova za korisnike distributivnih sistema i razmatren zahtev javnog snabdevača "Elektroprivreda Republike Srpske" za odobrenje tarifnih stavova za javno snabdevanje.

Kurir.rs/Nezavisne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track