DRINA SE IZLILA IZ KORITA: Padavine izazvale haos širom BiH i Crne Gore, poplavljeni objekti, kuće ODSEČENE OD PUTA (VIDEO, FOTO)
Foto: Vatrogasno-spasilačka jedinica Bratunac

nevreme napravilo haos

DRINA SE IZLILA IZ KORITA: Padavine izazvale haos širom BiH i Crne Gore, poplavljeni objekti, kuće ODSEČENE OD PUTA (VIDEO, FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Zbog vrlo obilnih padavina na području Crne Gore i u gornjem Podrinju, u noći između 18. i 19. januara došlo je do znatnog povećanja vodostaja na celom slivu reke Drine, sa tendencijom daljeg rasta pošto je za četvrtak najavljen nastavak padavina u slivu Drine, saopšteno je iz Javne ustanove "Vode Srpske" Bijeljina, prenosi RTRS.

Širom Bosne i Hercegovine obilne padavine već nekoliko dana stvaraju probleme.

Drina se izlila kod Bratunca

Vodostaji reka Une, Sane i Bosne se i dalje u porastu, dok se reka Drina izlila iz korita kod Bratunca.

Kako navodi naš čitatelj za Kurir, na ovom mestu je bilo predviđeno da se održi plivanje za časni krst, ali je usled izlivanja reke to odloženo. U pripravnosti su Foča, Zvornik, Bijeljina, Bajina Bašta, Ljubovija, Loznica...

Iz "Voda Srpske" još jednom pozivaju stanovništvo, institucije i privredne subjekte u slivu reke Drine na dodatni oprez, u cilju zaštite ljudi i imovine od mogućeg izlivanja vodotoka i bujičnih poplava.

Vodostaj Une u Novom Gradu je 371 centimetar, a Sane 400 centimetara. Za sada nema opasnosti od izlivanja reka na području ove opštine.

Manji vodotokovi su u svojim koritima, naveli su iz Vatrogasno-spasilačke jedinice Bratunac.

Juče popodne Kolina i Drina su u Ustikolini poplavile su deo ugostiteljskog kompleksa "Baša" u Ustikolini, piše Avaz.

Nabujala reka još uvek ne preti naseljenim mestima. Tome je u velikoj meri doprinelo zaustavljanje postrojenja Hidroelektrane Piva na Mratinju u Crnoj Gori.

Pet domaćinstava u selu Lukovice kod Gacka u BiH od juče je potpuno odsečeno od putne komunikacije jer se zbog padavina izlila voda iz pećine i blokirala put između dva zaseoka.

Voda je preplavila jedini prilazni put, a meštani da bi stigli do Gacka, moraju pešačiti šumskim putem oko tri kilometra ili jezero nastalo izlivanjem preći čamcem.

Prema informacijama iz nadležnih službi civilne zaštite, od ponoći do šest sati ujutro hidroelektrana nije ispuštala vodu iz svoje akumulacije.

Rečica Miloševica je u koritu i za sada nema opasnosti od njenog izlivanja i plavljenja prijedorskih naselja Vrbice i Topolik.

Zbog obilnih padavina u Novom Gradu pojavila su se dva klizišta - u naselju Petkovac, uz magistralni put Prijedor - Novi Grad i u naselju Suhača, prenosi RTRS.

U svim lokalnim zajednicama prijedorske regije istakli su da su spremni za reagovanje u slučaju pogoršanja situacije.

(Kurir.rs/Nezavisne/RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track