ŽARKO ZBOG LJUBOMORE IZBO PARTNERKU, PA ZAPALIO STAN: Detalji mučkog ubistva koje je ŠOKIRALO Prijedor, evo kolika mu KAZNA preti
Foto: Facebook

borila se do poslednjeg momenta

ŽARKO ZBOG LJUBOMORE IZBO PARTNERKU, PA ZAPALIO STAN: Detalji mučkog ubistva koje je ŠOKIRALO Prijedor, evo kolika mu KAZNA preti

Bosna i Hercegovina -

Žarku Zoriću (39) iz Prijedora, osumnjičenom za mučko ubistvo sugrađanke i partnerke Nede Milojević (44) prijeti kazna doživotnog zatvora.

Naime, prema Krivičnom zakoniku RS za ubistvo koje je kvalifikovano kao teško ubistvo zaprećena je kazna doživotnog zatvora.

Na visinu izrečene zatvorske kazne svakako će uticati otežavajuće, ali i olakšavajuće okolnosti koje sud primenjuje u skladu sa zakonom.

Posebno otežavajuće okolnosti na strani Zorića biće upornost prilikom izvršenja krivičnog dela, jer je nesrećnu ženu čak osam puta izbo po telu, a zatim i dva puta po rukama.

Žarko Zorić
foto: Facebook

Pored ove, sud će posebno ceniti i to što je osumnjičeni nakon zločina pokušao da prikrije ubistvo tako što je zapalio stan.

Ovim činom Zorić je u opasnost doveo i druge stanare, pa mu je na teret stavljeno i krivično delo izazivanja opšte opasnosti. Za ovo krivično delo KZ RS je zapretio kaznom do 10 godina zatvora.

Zorić je uhapšen 20. januara ove godine, nekoliko časova nakon što je u stanu žrtve izbo partnerku Nedu Milojević, a zatim podmetnuo požar kako bi prikrio zločin.

Milojevićeva je izbodena osam puta po telu, te dva puta po rukama. Povrede na rukama otkrivaju da se nesrećna žena borila sa krvnikom do poslednjeg trenutka.

Postupajući tužilac odluku o zahtevu za određivanjem jednomesečnog pritvora doneće nakon saslušanja osumnjičenog za ubistvo koje je šokiralo Prijedorčane.

(Kurir.rs/Vijesti Srpske)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track