POLEMIKA BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSEDNIŠTVA SA AMBASADOROM RUSIJE Bećirović: Dva smo sveta različita
Foto: AP/Armin Durgut

osudio agresiju rusije

POLEMIKA BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSEDNIŠTVA SA AMBASADOROM RUSIJE Bećirović: Dva smo sveta različita

Bosna i Hercegovina -

Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović izjavio je da su on i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov dva različita sveta i da bi bio veoma zabrinut da mu je Kalabuhov rekao da će se ponositi svojom izjavom o Ukrajini, a ne da će se sramotiti nje.

"Takodje, bio bih zabrinut i da me ruski ambasador izostavio sa spiska onih koje treba etiketirati i ocrniti. Sledbenici Putinovog režima pomoću prljave propagande neprekidno pokušavaju diskreditirati lidere Ukrajine, Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, kao i sve druge lidere demokratskih zemalja sveta", rekao je Bećirović.

Dodao je, preneli su sarajevski mediji, da s ponosom ističe da je "uz sve one koji osudjuju rusku agresiju" i da nije "u maloj grupi diktatora i autokrata koji podržavaju i odlikuju Putinov režim".

Bećirović je još naveo da je većina stanovnika na strani Ukrajine i njenog predsednika Volodimira Zelenskog.

"Mi u Bosni i Hercegovini dobro znamo šta je agresija na nezavisnu i suverenu zemlju i zato principijelno podržavamo sve one koji se bore za slobodu i mir", istakao je Bećirović.

Ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov juče je oštro kritikovao izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH o ruskoj invaziji na Ukrajinu, ocenivši da će se Bećirović "sramiti svojih izjava o Ukrajini kada stekne više mudrosti".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track