DODIK: Američki ambasador u BIH vodi privatni rat protiv mene
Foto: Printscreen/RTS

DODIK: Američki ambasador u BIH vodi privatni rat protiv mene

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da američki ambasador u Bosni i Hercegovini Majkl Marfi vodi "privatni rat" protiv njega.

"Privatni rat koji Marfi vodi protiv mene, ne služi na čast ni njemu, ni Sjedinjenim Državama koje bi trebalo da znaju šta Marfi radi u BiH", kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

Dodao je da američki ambasador u BiH "nije tumač Ustava BiH, niti Dejtonskog sporazuma", naglasivši da niti Marfi, ili bilo ko, "može navesti kojom odredbom je zabranjeno otcepljenje od BiH".

"Bez pristanka Republike Srpske neće biti saradnje ni sa kim, pa ni sa NATO savezom, ako to bude suprotno interesima Republike Srpske", naveo je Dodik.

On je još rekao da je od Američke ambasade u BiH Marfi ;"napravio opozicionu partiju, sa zadatkom da komentariše izjave predstavnika vladajućih partija, ponižavajući tako svakodnevnim pisanijamadržavu koju predstavlja".

Danas je Ambasada SAD u BiH saopštila da SAD "neće mirno gledati ako Milorad Dodik bude radio na potpirivanju novog sukoba u BiH".

Navela je da BiH ne može da prestane da sarađuje s NATO-om, jer je na to obavezuje Zakon o odbrani iz 2005. godine, kojim su definisane aktivnosti za pristupanje tom vojnom savezu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track