DEČAK PRETUČEN U BARU OPERISAN, NJEGOV OTAC RAZOČARAN: Niko od porodica mladića koji su ga napali se nije javio da se izvini
Foto: Printscreen Televizija E

teško povređeni u napadu

DEČAK PRETUČEN U BARU OPERISAN, NJEGOV OTAC RAZOČARAN: Niko od porodica mladića koji su ga napali se nije javio da se izvini

Bosna i Hercegovina -

Teško povređeni četrnaestogodišnji Alija Kremo oseća se dobro nakon operacije koja je jutros obavljena u Kliničkom centru u Sarajevu. Njegov otac je rekao da se niko od porodica mladića koji su napali mlade sportiste nije izvinio niti podržao njihovu decu.

Alija je jedan od dvojice dečaka koje je u subotu uveče u Baru pretukla grupa uglavnom maloletnika. Jedinom punoletnom među njima Božidaru Kaluđeroviću, osumnjičenom da je sa još četvoricom maloletnika fizički napao dvojicu atletičara Atletskog kluba Sarajevo, određen je pritvor do 30 dana po dva osnova - opasnosti od bekstva i uticaja na svjedoke.

Otac pretučenog dečaka Armin Kremo kaže da je operacija prošla dobro i da je bolje od onoga što je porodica očekivala posle razgovora sa lekarima.

"Jagodici nije potrebna fiksacija. Povučena je i podešena. Oseća se dobro, trenutno je kod majke u Kliničkom centru i nadamo se da će sutra biti pušten iz bolnice. Boli posle operacije, ali nadamo se da će i to proći i da će sutra biti dobro kada dođe i bude sa porodicom“, rekao je Kremo.

Kremo je ranije komentarisao izjavu oca drugog povređenog dečaka na Fejsbuk profilu E televizije. Pevač Al Dino rekao je nakon napada da će zaceliti rane njegovog sina Haruna i još jednog koji su napadnuti u Baru, ali da se problem koji imaju barski momci ne može rešiti zavojima.

U komentaru na ovu izjavu, Armin Kremo navodi da porodica dečaka Alije do sada ništa nije saopštila jer su, kako je napisao, od trenutka kada su obavešteni da je Alija pretučen, u najgoroj noćnoj mori koja do sada nije završio.

„Ne znamo kada će i da li će se uopšte završiti, jer naše dete ima trajne fizičke i psihičke posledice koje nikakvi zavoji ne mogu da izbrišu“, dodao je Kremo.

On je u intervjuu Televiziji E rekao da razume da ljudi treba da oproste, da se pomire, ali da ne može da shvati da roditelji napaćene dece treba da učine prvi korak.

"Moja očekivanja su da ako neko želi oproštaj od mene za nešto zbog čega je požalio što mi je uradio, treba da dođe i kaže izvini, nisam to mislio, mi smo krivi. Onda postoji mogućnost oproštaja, a mi nismo dobili nikakav poziv od roditelja dece koja su napala našu decu, niti su došli u Bar da ih ohrabre i kažu da se to više neće ponoviti, da se ništa ružno neće ponoviti, da se ograde od onoga što njihova deca jesu, da se izvine“, rekao je Kremo.

Kaže da bi situacija bila drugačija da je njegovo dete uradilo nešto slično ili da je slučajno nekoga povredilo.

„Prvo što bih uradio bilo bi da pozovem roditelje deteta, i samo dete, i da se izvinim. Pokušao bih da se izvinim i pomognem detetu da prebrodi. Voleo bih da sam tu za njega. U našem slučaju , to se nije desilo, niti smo mi iko kontaktirali od tih roditelja, ni da se izvine, ni da pomognu ili bilo šta drugo“, rekao je Kremo.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

On je rekao i da su deca koja su napadnuta osim fizičkih bolova bila izložena i psihičkim traumama, te da je to veliki šok za njegovog sina.

"Pretpostavljam da će im trebati dosta vremena da se oporave od ovoga, ako ne bude većih posledica. Nadam se da neće i da će sve ovo prebroditi, da će nastaviti sa treningom, sa školom, sa sve ostale aktivnosti koje su imali, bez ikakvih posledica“, zaključio je Kremo.

Kako je rekao, porodicu Kremo je u subotu kasno uveče iz Kliničkog centra u Podgorici obavestio o povredama sina, nakon čega su odmah krenuli za Crnu Goru i nakon konsultacija sa lekarima dečaka prebacili u Sarajevo. Posle neophodnih pregleda, danas je uspešno operisan.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track