"BANJALUKO OČEKUJ MASAKR" Identifikovan maloletnik koji je ostavio jezivu pretnju nakon tragedije na Vračaru, saslušan njegov otac
Foto: Petar Aleksić, Privatna arhiva, Printscreen Twitter

policija Rs

"BANJALUKO OČEKUJ MASAKR" Identifikovan maloletnik koji je ostavio jezivu pretnju nakon tragedije na Vračaru, saslušan njegov otac

Bosna i Hercegovina -

Policija Republike Srpske identifikovala je lice koje je u komentaru na Jutjubu napisalo "Banja Luko očekuj masakr", a saslušan je i otac maloletnika.

"Policijski službenici MUP-a Republike Srpske identifikovali su lice koje koristi kanal pod nazivom "Chad" na društvenoj mreži Youtube, a koje je ispod video objave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu, postavilo komentar koji glasi:"Banja Luko očekuj masak", piše u saopštenju MUP-a.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac OJT Banjaluka koji je delo kvalifikovao kao Ugrožavanje sigurnosti.

Vračar, Banja Luka, pucnjava u školi
foto: Printscreen Twitter

"Policijski službenici Odeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a u PU Banjaluka su u svojstv svedoka na navedene okolnosti saslušali A.P. oca maloletnog lica, te su od istog oduzeti predmeti izvršenja gore navedenog dela", stoji u saopštenju.

U vezi sa navedenim, OJT Banjaluka biće dostavljen izvještaj o preduzetim merama i radnjama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske apeluje na roditelje da obrate pažnju na aktivnosti dece na internetu, posebno na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, a koji mogu izazvati uznemirenost građana.

Kurir.rs/ATV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja