FILMSKA PLJAČKA U MOSTARU: Maskirani razbojnici naoružani puškama sa dva vozila presreli obezbeđenje i oteli novac
Foto: Shutterstock

policija traga za počiniocima

FILMSKA PLJAČKA U MOSTARU: Maskirani razbojnici naoružani puškama sa dva vozila presreli obezbeđenje i oteli novac

Bosna i Hercegovina -

Policija u BiH traga za razbojnicima koji su juče, naoružani automatskim puškama i maskirani, zaustavili u Mostaru radnike obezbeđenja jedne privatne kompanije i oteli im novac, službeno oružje i mobilni telefon.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona istražuju slučaj razbojništva koji se juče u prepodnevnim satima dogodio na Bišću Polju, piše Dnevni avaz.

Dvojica radnika obezbeđenja jedne privatne kompanije su policiji prijavili da su nad njima maskirane osobe izvršile razbojništvo dok su se kretali na Bišću Polju.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Iz MUP-a HNK je rečeno da su odmah na lice mesta izašli pripadnici policije koji su na makadamskom putu između dve prodavnice zatekli radnike obezbeđenja.

Oni su im rekli da su se kretali makadamskim putem prema jednoj od prodavnca, iz čijeg pravca je prema njima išlo vozilo „Lada Niva“ koje ih udara u branik iz kojeg su izašle dve maskirane osobe naoružane automatskim puškama koje im naređuju da predaju novac.

„U tom trenutku, prilazi im još jedno vozilo iz kojeg izlaze dve NN maskirane osobe sa automatskim puškama koji im uzimaju novac i službene stvari i udaljavaju se u nepoznatom pravcu“, rečeno je iz MUP-a HNK.

Radnici obezbeđenja su prijavili da su im razbojnici uzeli i službene pištolje i telefon. Iako su pojedini portali naveli da je reč o višemilionskom iznosu koji je otuđen, iz MUP-a HNK su kazali da nemaju takvih informacija, te da se količina novca utvrđuje.

(Kurir.rs/Dnevni avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track