DECA SU BLOKIRALA VRATA UČIONICE DA IH NE UBIJE: Lekari se bore za život ranjenom nastavniku iz Lukavca
Foto: Twitter/DnevniAvaz, Facebook/Crna Hronika BiH

Detalji pucnjave u osnovnoj školi

DECA SU BLOKIRALA VRATA UČIONICE DA IH NE UBIJE: Lekari se bore za život ranjenom nastavniku iz Lukavca

Bosna i Hercegovina -

Pucnjava koja se ovog jutra dogodila u Osnovnoj školi u Lukavcu uzdrmala je javnost u BiH kao i region, a stanovnici Lukavca su nakon ovog stravičnog događaja ostali uplašeni za bezbednost svoje dece ali i celog društva.

Čovek čija ćerka ide u istu školu u kojoj je maloletnik pucao na nastavnika ovog jutra, kaže da nije bila prisutna, ali da je ipak strah za njenu bezbednost, prenosi Srpskainfo

- Moje dete ide u tu školu. Pre dva dana je završila i hvala Bogu nije preživela ovu vrstu straha u ovako velikoj meri. Jeste da je bila tu blizu ali, eto, nije direktno bila u školi - rekao je on.

Mediji su preneli da je isti dečak koji je počinio ovo delo i ranije imao preteće ispade, međutim, on kaže da nije čuo za to.

- Nisam znao za to. Imaju neka nagađanja, sad neke priče koje nisu verovatno proverene. Policija verovatno zna da je taj momak već imao tih nekih ekscesa - dodao je muškarac.

Sagovornik je upitan da li je njegova ćerka uplašena ovim činom, a on je rekao: “da, ne sme da izađe izaći iz kuće“.

Lukavac
foto: Facebook/Crna Hronika BiH

- Mi smo mali grad i ovo nam ne treba. Pogotovo omladina sad verovatno zbog ovih dešavanja u Srbiji, uzimaju stvar u svoje ruke umesto da izvuku pouku da ne smeju ovo raditi i izigravati kauboje - zaključio je on.

Devojka po imenu Mubina razgovarala je sa reporterima i naglasila da su članovi njene porodice bili prisutni u trenutku pucnjave u školi.

- Mi smo ovo i očekivali. Nakon ovih svih dešavanja i nakon zataškavanja svih dešavanja: gde su burno svi reagovali prvih par dana. U redu, to je Srbija, ali to se moglo očekivati i u ovakvom manjem mestu, posebno dete koje je bilo problematično i koje je govorilo da će tako nešto uraditi - kazala je.

Mubina ističe da su se trebale preduzeti strože mere.

- Što se tiče svih škola, znači bez obzira da li je dete bilo problematično ili ne, oni su to trebali uraditi. Mi ne da smo šokirani i potreseni - rekla je ona.

Lukavac
foto: Facebook/Crna Hronika BiH

Dalje je kroz suze dodala:

- Ja imam rođake i decu u školi koja su kada smo ih pitali kako su rekli "mi smo uspeli da zablokiramo vrata" - rekla je.

Građanka Lukavca je rekla da su njeni rođaci u tom trenutku bili u školi i da su čuli pucnjavu i jedino što su uradili jeste da su stavili stolove i stolice na vrata “da i njih ne bi neko ubio“.

Deca nisu smela izaći dok policija nije došla po njih, kaže ona.

- Dobili smo informaciju iz prve ruke, gde su rekli kad su čuli pucnjavu oni su znali šta je u pitanju - zaključila je Mubina.

Lekari Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli bore se za život nastavnika engleskog jezika N. O. kojeg je jutros u Osnovnoj školi Lukavac Grad teško ranio bivši učenik. Nastavnik je zadobio jednu prostrelnu ranu, a lekari su ga dosad dva puta reanimirali.

Kurir.rs/N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track