ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZA KURIR TV: DODIKA BAŠ BRIGA ZA ŠMITA, A ON NE ZNA GDE UDARA! Ne mogu očima da ga gledaju ni jedni ni drugi
Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia, Printscreen Pink TV, Kurir TV

bosna i hercegovina

ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZA KURIR TV: DODIKA BAŠ BRIGA ZA ŠMITA, A ON NE ZNA GDE UDARA! Ne mogu očima da ga gledaju ni jedni ni drugi

Bosna i Hercegovina -

Da li je Bosna i Hercegovina u najvećoj političkoj krizi posle Dejtona? Potezi visokog predstavnika Kristijana Šmita i strane sudije u Ustavnom sudu BiH, reakcije Milorada Dodika koji javno osporava Šmitov legitimitet i poništava njegove odluke.

O krizi u Bosni i Hercegovini govorio je u emisiji Puls Srbije Čedomir Jovanović, predsednik LDP-a.

puls
foto: Kurir televizija

- Rat u Bosni je počeo tako što smo se mi mlatili sa Hrvatima na sve strane, pa je tako zapaljena i Bosna. I danas je kriza u regionu i to se odražava i na Bosnu. Onaj ko misli da je moguće od Srbije uzeti Kosovo, a za posledicu ne dobiti da Republika Srpska želi da se otcepi od Bosne i Hercegovine, ili da ojača svoju poziciju unutar Bosne i Hercegovine nije normalan - rekao je Jovanović.

Izneo je oštre kritike na račun visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Kristijana Šmita.

01:19

ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZA KURIR TV: DODIKA BAŠ BRIGA ZA ŠMITA, A ON NE ZNA GDE UDARA: Uzeo ustav i rekao ALO, vi za nas niste narod!

- Što hoće Karl Šmit? Gledao sam ga u Srebrenici. On sada preti Dodiku, a on ga je se svojevremeno doveo na vlast. Uzeo je ustav i rekao: Alo, pa vi za nas niste narod nego gomila nesvesna i nesposobna i mi ćemo umesto vas odlučiti ko će biti vlast u Bosni - rekao je Jovanović i dodao:

- Ako može Šmit da se ponaša ne poštujući ustav što ne može Dodik. Meni je jasno kakve su posledice. Dodika baš briga za Šmita, a Šmit ne zna gde udara. Ja mislim da je on uspeo da se dovede u poziciju da ne mogu da ga gledaju ni jedni ni drugi.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:39

Milorad Dodik: Postigli smo maksimalni rezultat!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track