EVO ŠTA ČEKA ONE KOJI SU NA INSTAGRAMU NAVIJALI ZA KRVNIKA IZ GRADAČCA: Pokolj pratilo preko 15.000 ljudi, mnogi identifikovani!
Foto: Drustvene Mreže

SAD IM NEĆE BITI ZABAVNO

EVO ŠTA ČEKA ONE KOJI SU NA INSTAGRAMU NAVIJALI ZA KRVNIKA IZ GRADAČCA: Pokolj pratilo preko 15.000 ljudi, mnogi identifikovani!

Bosna i Hercegovina -

Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo u Gradačcu, ubivši svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović, kao i oca i sina Džengiza i Denisa Ondera, snimao je krvavu odmazdu u lajv prenosu.

Iako je teško poverovati, postojali su oni koji su maloumno podržavali zločinca u tom jezivom prenosu na Instagramu.

Prenos uživo je pratilo preko 15.000 ljudi, a neki su veličali ovaj gnusni zločin, te su u lajvu ostavljali bolesne poruke podrške ubici.

"Ti si moj brat", "Joj, jesi napravio havanu krvi", samo su neke od njih.

"Ko god ima šta da mi kaže, dođite"

Mladić po imenu Huso I. tokom jezivog prenosa pisao da mu je Sulejmanović "brat", te iskazivao oduševljenje krvničkim pohodom. Huso I. je na društvenim prozivke zbog svog umobolnog postupka odgovorio brutalnim pretnjama.

- Ko god ima da mi kaže nešto od vas ja**ra, slobodno dođite i recite, svako zna gde živim. Vi ste rute male i gnjide koje su jake samo na tastaturi. Trebalo je da izađete napolje i da se pokažete. Pozdrav za sve mangupe - napisao je mladić uz smajlije koji se vesele. Navodno je neke svoje objave izbrisao, ali su ih istražni organi dokumentovali i biće upotrebljeni kao dokaz.

Gradačac, Nermin Sulejmanović, poruke
foto: Printscreen

Umobolni "navijači" biće procesuirani

Kako "Radiosarajevo" nezvanično saznaje, osobe koje su komentarisale snimak, koji je u međuvremenu uklonjen, biće sumnjičene po članu 32 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine ‘Podstrekavanje’.

- Ko drugog s umišljajem podstrekava da učini krivično delo kazniće se kao da ga je sam učinio - glasi ovaj član.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine oglasili su se o sprovedenim aktivnostima o onima koji su podržavali Nermina Sulejmanovića tokom prenosa krvavog pira uživo putem Instagrama. Navodno već je locirano 40 osoba koje su podržavale Sulejmanovića. Međutim još nije poznato koliko je tačno ljudi identifikovano.

Gradačac
foto: printscreen

Zasad nisu zvanično podignute optužnice.

Snimak od kog se ledi krv u žilama

On je ubio svoju suprugu u Gradačcu, ispred vikendice u mestu Sibovac, dok je njihova ćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo videti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dete. Nakon što je pretukao on je i ubio svoju nevenčanu suprugu.

Nermin Sulejmanović
foto: Printscreen/Instagram

Posle zločina objavljivao sadržaj na mrežama

Nermin Sulejmanović je nakon zločina nastavio da postavlja fotografije na ovoj društvenoj mreži. Najpre je postavio fotografiju sa ubijenom ženom i ćerkom, a potom i fotografiju njega sa ćerkom.

U javljanju uživo na Instagramu najavljivao je da planira da ubije još osoba, te isticao kako mu to nije prvo ubistvo.

Gradačac, Nermin Sulejmanović
foto: printscreen

Rekao je da je ubio čoveka, njegovog sina i svoju ženu, kao i da je "pucao na policajca, ali ne zna šta je s njim bilo".

Pošto je lociran i opkoljen, ubica je počinio samoubistvo pred policajcima.

Nizama ispraćena na večni počinak

Nizama Hećimović (38), žrtva nevenčanog supruga Nermina Sulejmanovića, sahranjena je u ponedeljak na groblju pored džamije u Mionici kod Gradačca.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track