JOVANKA NESTALA, DRUGA ŽENA NAĐENA U BESVESNOM STANJU: Misterija u selu Srba povratnika kod Lukavca
Foto: Shutterstock

POLICIJA TUZLANSKOG KANTONA ORGANIZOVALA POTRAGU

JOVANKA NESTALA, DRUGA ŽENA NAĐENA U BESVESNOM STANJU: Misterija u selu Srba povratnika kod Lukavca

Bosna i Hercegovina -

Meštani sela Tumare, koje naseljavaju Srbi povratnici u to naselje u opštini Lukavac u Federaciji BiH, u strahu su zbog toga što je njihova komšinica Jovanka Đurić nestala pre nekoliko dana i još uvek nije pronađena, a juče je u porodičnoj kući meštanka R. S. zatečena u besvjesnom stanju.

Sarajevski Kliks navodi da policijski službenici danima tragaju za Jovankom Đurić iz sela Tumare. Kako je za taj sajt potvrđeno iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, žena starije životne dobi je nestala 30. jula ove godine i za njom je raspisana potraga.

- Pored policije za starijom ženskom osobom koja se udaljila od kuće takođe traga i Gorska služba spašavanja Lukavac i pripadnici lovačkog društva - kazali su iz tuzlanske policije.

Navodi se da su meštani povratničkog sela zabrinuti za svoju komšinicu, a dodatni strah im je donela i jučerašnja informacija o pronalasku R. S. u besvesnom stanju u njenoj porodičnoj kući.

BiH, Bosna i Hercegovina
foto: Shutterstock

Pod sumnjom da je reč o napadu, slučaj je policiji prijavio muž R. S.

- Juče oko 9:45 sati Policijskoj stanici Lukavac muškarac iz Tumara je prijavio da je u porodičnoj kući pronašao svoju suprugu R. S. u besvesnom stanju. Na mesto pronalaska su izašli policijski službenici koji su zatekli žensku osobu, a tu je medicinsko osoblje izvršilo spoljni pregled i nisu zapaženi nikakvi tragovi nasilja. Ženska osoba je prevezena u Dom zdavlja Lukavac, a potom u Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli - kazali su za Kliks iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Taj sajt saznaje da je žena je u UKC Tuzla podvrgnuta i dodatnim pregledima, a nalaz na mogući polni odnos je negativan, čime je otklonjena i sumnja na moguće silovanje.

bosanska policija
foto: Shutterstock

Da su svi ovi događaji uznemirili meštane Tumara za Kliks je potvrdio i gradonačelnik Lukavca Edin Delić. On je naveo da se događaji odvijaju u povratničkoj sredini, ocenivši je ugroženom zonom.

- Ljudi su prepadnuti i nama je stalo da pružimo podršku mještanima. Svi smo zabrinuti, na terenu smo sve vreme. Imali smo aktivnu potragu za nestalom ženskom osobom i učinili smo sve što smo mogli, a nakon jučerašnjeg slučaja policija i tužilaštvo su se stavili u maksimalni kapacitet. Smatramo da je potrebno u sve ovo uključiti SIPA i OSA jer je reč o širem društvenom značaju - kazao je Delić.

Navodi se da je povratničku zajednicu u mestu Tumare povodom nemilih događaja posetio i federalni ministar raseljenih osoba i izbeglica Nerin Dizdar.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track