LEŠ UBICE IZ GRADAČCA KLJUČAN ZA DALJI TOK ISTRAGE: Nedić o jezivom detalju koji je ZAPANJIO FORENZIČARE: Ovo je ostalo NEDOREČENO
Uglješa Grgur i Rajko Nedic o pucnjavi u Vršcu, Foto: Kurir TV, Nenad Kostić

kurir tv

LEŠ UBICE IZ GRADAČCA KLJUČAN ZA DALJI TOK ISTRAGE: Nedić o jezivom detalju koji je ZAPANJIO FORENZIČARE: Ovo je ostalo NEDOREČENO

Bosna i Hercegovina -

Rajko Nedic odgovorni urednik Kurira, gostovao je u emisiji "Puls Srbije" u razgovoru sa voditeljima Milicom Marković i Milošem Anđelkovićem, povodom tragedije u Vršcu; kada je maloletni Vrščanin, 21. avgusta, oko 21 sat teško ranjen u glavu, i navodno upucan iz pištolja svog oca.

Rajko Nedić
foto: Kurir TV, Nenad Kostić

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, reč je o nesrećnom slučaju, koji se dogodio u porodičnoj kući ranjenog mladića. Momak koji je pucao ima 18 godina.

Osvrnuvši se na prethodne masakre i predaju naoružanja, Nedić je istakao poslednje informacije, rekavši da je srećom, upucani mladić stabilan.

- U ovom slučaju deca su došla do pištolja. Imamo razne varijante kako je dete došlo do toga. Ovo je još jedna nepažnja koja je mogla da košta života, znači apel je da i oni ljudi koji imaju u posedu legalno oružje, da li inspektor ili policajac da obrate pažnju gde ostavljaju oružje. Pucanj je bio iz nehata - rekao je Nedić.

02:10

NEDIĆ O PUCNJAVI U VRŠCU

On je dao uvid u početak školske godine i raspoređivanje policajaca u prostore škole kao obezbeđenje.

- Svaka škola će imati policajca, oni imaju pravo i da ulaze u školu i da maksimalno obrate pažnju na sve od dilera do sumnjivih lica, tako da bi to bila jedna ustaljena lica, pa će se uvek primetiti kada dođe neki uljez... - kazao je Nedić i osvrnuo se na masakr u Gradačcu.

02:10

NEDIĆ O PUCNJAVI U VRŠCU

Voditelj je podsetio na informaciju da su forenzičari, da bi istražili ubičin telefon, morali da otvaraju njegovo oko, na šta Nedić potvrđuje da je ta informacija tačna.

- Gledali smo filmove gde ubicama otkinu glavu, iskopaju oko pa donesu da otključaju šifu, ali to se zaista dešava. Stručnjaci kažu da, što se tiče projekcije oka, mora da se ta slika 80 odsto prepozna, a drugi stručnjak nam je rekao da se nakon dva dana od smrti gube svojstva otiska oka... Postoji nekoliko varijanti čitača oka jedan je da se samo očita oko, dok neki telefoni traže i treptaj i vibracije. Ajfon ima i druge načine da se otvori... - rekao je Nedić i prokomentarisao kako teče istraga u BiH.

- Ispostavilo se da je jedna rođaka rekla gde je žena sa detetom, u strahu, a ne policajka. Ona je suspendovana jer je viđena u gradu sa ljudima kriminalnog miljea, to je rasplet dosadašnje istrage, iako je ona bila u vezi sa Nerminom. Ono što je nedorečeno je da se telefon nakon otključavanja ugasio, jer je bio prazan, moglli su da ga napune pa ponovo, ali telo je već nekoliko dana bilo u hladnjači, a on je sebi pucao u glavu, tako da... - dodao je Nedić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

00:17

PUCNJAVA U PETROVCU NA MLAVI: Na parkingu upucan poznati advokat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track