HOĆETE IGRU MOĆI? DOBIĆETE JE! Oglasio se predsednik RS Milorad Dodik, ponovo se dotakao optužnice protiv njega!
Foto: Printscreen/RTS

oglasio se predsednik rs

HOĆETE IGRU MOĆI? DOBIĆETE JE! Oglasio se predsednik RS Milorad Dodik, ponovo se dotakao optužnice protiv njega!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izavio je da je optužnica Tužilaštva BiH protiv njega, zbog nesprovođenja odluka visokog predstavnika u BiH "na brzinu sklepana", ali da je zadovoljan činjenicom da ne poštuje strance.

On je naveo da ga "neće skloniti", dodavši da on "ne da Republiku Srpsku, da ima ozbiljnu podršku naroda i da svoj posao radi ispravno".

- Hoćete igru moći? Igraćemo igru moći. Ne igram ovu igru u Americi ili u Mančesteru, već ovde i naša moć se zasniva na tome da imamo pravo, da imamo Ustav, da su naša prava bazirana na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma - kazao je Dodik.

On je naveo da u Ustavu BiH jasno piše da jedinu zakonodavnu nadležnost ima Parlamentarna skupština BiH, a "ne stranac", dodavši da će se "RS boriti protiv Kristijana Šmita".

Dodik je rekao da mu je do njegovog komoditeta, ne bi dopustio da ga razvlače po sudovima, dodavši da će učestvovati u tom procesu.

- Krajnja njihova odluka će opredeliti naše ponašanje. Dobio sam ozbiljnu podršku naroda i po ovom pitanju - naglasio je on.

Ponovio je optužbe da SAD i Velika Britanija žele da naprave BiH po svojoj meri i da im RS stoji na putu, kao i da zapadne zemlje vrše pritisak na Srbiju u vezi sa Kosovom.

Ponovio je i svoju tezu da BiH "nije država i da to nikada neće biti", već da je država Republika Srpska.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track