DRAMA U KAKNJU: Maskirani razbojnik vezao župnika, stavio mu NOŽ POD GRLO i oteo novac i zlatni nakit
Foto: Printscreen/Youtube

potera u toku

DRAMA U KAKNJU: Maskirani razbojnik vezao župnika, stavio mu NOŽ POD GRLO i oteo novac i zlatni nakit

Bosna i Hercegovina -

U župi svetog Petra i Pavla u Kaknju sinoć se odvijala prava drama, pošto je tu maskirani razbojnik upao u prostorije župne kuće, vezao velečasnog Žarka Vujicu i uz pretnju nožem oteo mu novac i zlatni nakit.

Elvedin Fišek, portparol MUP Zeničko-dobojskog kantona, za portal Dnevnog avaza potvrdio je da policija traga za osobom koja je izvršila razbojništvo u župnoj kući.

- U 21:05 sati Policijskoj stanici Kakanj prijavljeno je izvršenje krivičnog dela razbojništva počinjenog na štetu župnika Crkve svetog Petra i Pavla u ulici Mehmeda Skopljaka pri čemu je od strane jednog lica uz pretnju nožem otuđen određen iznos novca i zlatni nakit. Uviđaj su izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko–dobojskog kantona - kazao je Fišek.

On je sarajevskom mediju naveo da je "u toku obavljanje istražnih radnji u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima se (krivično) delo dogodilo".

Dmevni avaz piše da je župnik Žarko Vujica za pojedine medije potvrdio da je još u šoku, kao i da mu je razbojnik zapretio nožem koji mu je stavio pod grlo.

(Kurir.rs/Dnevni avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track