ČISTKA U POLICIJI POSLE MASAKRA U GRADAČCU: Mesec dana posle Sulejmanovićevog krvavog pira pljušte smene policijskih čelnika
Foto: Profimedia, Privatna arhiva

lete glave

ČISTKA U POLICIJI POSLE MASAKRA U GRADAČCU: Mesec dana posle Sulejmanovićevog krvavog pira pljušte smene policijskih čelnika

Bosna i Hercegovina -

Zehrudin Hasić, načelnik Policijske uprave Gradačac smenjen je danas odlukom policijskog komesera Uprava policije TK Dževada Kormana.

Hasić je nakon smene premešten na drugo radno mesto u okviru MUP TK, piše Avaz. Smenjen je i njegov zamenik. Na Hasićevu poziciju imenovan je komandir policijske uprave Srebrenik Edin Karić, prenosi Srpskainfo.

Gradačac
foto: printscreen

Smena su usledile posle skoro mesec od stravičnog masakra Nermina Sulejmanovića koji je u ovom gradu ubio troje ljudi. On je usmrtio svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović, koja je ranije tražila mere zabrane protiv monstruma jer je pretukao zbog neukusne hrane.

Nakon toga je nastavio s krvavim pirom u kojem je ubio i Denisa i Đengiza Ondera te ranio tri osobe. Na kraju je okružen policijom izvršio samoubistvo.

Do smene je došlo zbog određenih provera koje se vode u vezi Sulejmanovića. Ranije je suspendovana policajka Dženana Selimović i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak.

Kurir.rs/Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja