ON JE UHAPŠEN ZA UBISTVO U TUZLI, ODRANIJE POZNAT POLICIJI: Zlostavljao čoveka i psa pa to snimao i objavljivao na internetu?!
Foto: Twitter/X printscreen, Dnevni avaz

ON JE UHAPŠEN ZA UBISTVO U TUZLI, ODRANIJE POZNAT POLICIJI: Zlostavljao čoveka i psa pa to snimao i objavljivao na internetu?!

Bosna i Hercegovina -

Utuzlanskom naselju Miladije Emin M. usmrtio je Ismara K., nakon čega je uhapšen. Ubistvo se desilo oko 19.40 sati, a Emin je usmrtio Ismara pucnjem iz pištolja.

Emin M je osoba koja je odranije poznata policiji. Naime, on je u julu 2020. godine počinio krivično delo nasilničko ponašanje s ciljem nanošenja teških telesnih povreda.

- On i još jedan su osumnjičeni da su 7. jula 2020. godine pozvali oštećenog E.M u stan, a u kojem se nalazilo više osoba, te su ga odmah po ulasku u stan počeli udarati rukama, nogama, manjim tegom i palicom po glavi i celom telu. Nakon toga su mu vezali ruke i noge i nastavili da ga udaraju a takvo nasilno ponašanje su povremeno ponavljali nekoliko sati tokom dana nanevši mu veći broj povreda, te su snimak zlostavljanja objavili na internetu. Nakon nekoliko sati nasilništva nad oštećenim, neko od prisutnih ga je izveo iz stana i smestio u taksi, piše sarajevski Avaz.

Pripadnici Odeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su osumnjičene lišili slobode 14. jula, nad njima je izvršena kriminalistička obrada, te su uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu predati u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se pored premlaćivanja muškarca vidi i zlostavljanje psa. U vezu s krivičnim delom teška krađa koje je počinjeno u kući u Tuzli, kao i za krađu psa osumnjičen je Emin M. Pas je nepovređen vraćen vlasnicima, a pronađeni su i ukradeni predmeti, naveli su iz Tužilaštva TK tada.

Još nije poznato šta je motiv ovog ubistva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track