TUŽILAŠTVO O UBISTVU POLICIJSKOG INSPEKTORA U BIJELJINI: Uhapšen izvršilac zločina iz Brčkog i troje pomagača
Foto: Printscreen/Youtube/RTRS

preti kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora

TUŽILAŠTVO O UBISTVU POLICIJSKOG INSPEKTORA U BIJELJINI: Uhapšen izvršilac zločina iz Brčkog i troje pomagača

Bosna i Hercegovina -

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini oglasilo se o ubistvu policijskog inspektora Nenada Markovića, navodeći da su osim N.K. iz Brčkog, uhapšeni još i D.S., B.S. i D.Š. koji se terete za pomaganje u teškom ubistvu.

- U ulici Meše Selimovića ispred ugostite objekta "Džil" u Bijeljini iz vatrenog oružja je ubijen policijski službenik N.M. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo uhapšen je izvršilac N.K. iz Brčkog, kao i tri osumnjičena lica D.S., B.S. i D.Š., koji su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su preduzimali radnje kao pomagači u izvršenju krivičnog dela - saopštilo je OJT Bijeljina.

Bijeljina, ubistvo, ubistvo inspektora, Inspektor
foto: Printscreen/Youtube/RTRS

Banjalučka ATV navodi da je ovaj zločin okvalifikovan kao teško ubistvo iz stava 5. (ko drugog liši život i pri tom umišljajno dovede u opasnost život još nekog lica) za koje je Krivičnim zakonikom RS zaprećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora.

- Uviđaj je izvršen uz prisustvo dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a nadalje se preduzimaju sve potrebne istražne mere i radnje. Ovo Tužilaštvo će za sutra zakazati konferenciju za novinare, a vezano za navedeni događaj - navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/ATV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track