NISMO BILI PODANICI NI TURCIMA NI NEMCIMA: Dodik poručio da su Srbi državotvoran narod koji drže do slobode (VIDEO)
Foto: Fonet

PREDSEDNIK REPUBLIKE SRPSKE

NISMO BILI PODANICI NI TURCIMA NI NEMCIMA: Dodik poručio da su Srbi državotvoran narod koji drže do slobode (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Srbi su državotvoran narod, Srbi drže do slobode i ne mogu da budu podanici strancima, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Nismo bili podanici ni Turcima, ni Austrougarima ni Nemcima, a nećemo biti ni ovima koji danas pokušavaju da nam nametnu podanički odnos - napisao je Dodik na Instagram profilu sumirajući proteklu sedmicu.

RTRS prenosi da je Dodik u intervjuu za Televiziju K3 naglasio da u BiH pokušava da se zadrži kolonijalna uprava lažnog i nelegitimnog visokog predstavnika.

- Naravno da Republika Srpska ne može da pristane da neko na taj način upravlja našom zajednicom i našim društvom - poručio je Dodik.

On je podsetio je da je tokom sedmice prisustvovao svečanosti povodom otvaranja zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, što jasno pokazuje da je Srpska realizovala još jedan uspešan projekat.

- Tom prilikom poručio sam profesorima i studentima da moraju razumeti današnje vreme u kome se vodi svakodnevna borba za Republiku Srpsku da bismo budućim generacijama ostavili stabilnu državu - napisao je Dodik u objavi na Instagramu.

(Kurir.rs/RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track