SKANDAL! HRVATSKA POLICIJA PUSTILA ODBEGLOG PEDOFILA?! Monstrum koji je zlostavljao unuku lociran u Zagrebu, ali ipak NIJE UHAPŠEN
Foto: Facebook

neverovatno

SKANDAL! HRVATSKA POLICIJA PUSTILA ODBEGLOG PEDOFILA?! Monstrum koji je zlostavljao unuku lociran u Zagrebu, ali ipak NIJE UHAPŠEN

Bosna i Hercegovina -

Hrvatska policija nije uhapsila pedofila Ivicu M. (65) koji je pobegao iz suda u Banjaluci nakon izricanja presude!

Policija u BiH, podsetimo, nalazi se na nogama od 7. novembra kad je Ivica M, naočigled svih prisutnih, iskočio kroz prozor prostorije za zadržavanje Osnovnog suda u Banja Luci i to nakon što je osuđen na četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja unuke.

Ivica M, koji ima problem sa kolenom i veštački kuk, napao je sudsku policajku tokom bega, a dvojica službenika, koji su bili zaduženi za njega, privremeno su suspendovani sa posla.

Odmah je raspisana poternica i u toku je intenzivna potraga za odbeglim muškarcem, koja se proširila i na Hrvatsku, budući da osuđeni pedofil, prema pisanju lokalnih medija, ima dvojno državljanstvo.

Jutarnji navodi da je policija potvrdila da je begunac lociran u Zagrebu.

- Osoba je locirana, međutim, nije bilo osnova za njeno dalje zadržavanje i hapšenje s obzirom na to da je hrvatski državljanin. Naime, prema odredbama Ustava Republike Hrvatske, hrvatski državljanin ne može biti izručen drugoj državi osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom tekovinom Evropske unije. S obzirom na to da navedeni uslov u odnosu na navedenu osobu nije bio ispunjen, Interpol Zagreb uputio je Interpolu Sarajevo obaveštenje o protokolu koji je potrebno ispuniti putem nadležnih pravosudnih organa - navode iz zagrebačke policije koja sada čeka poteze svojih sarajevskih kolega i BiH pravosuđa.

Majka zlostavljane devojčice otkrila je medijima detalje užasa.

- Pošla sam do sobe, gurnula vrata, a kako sam gurnula vrata da uđem, videla sam da joj stoji iza leđa. Dete je sedelo na krevetu i gledalo u telefon. Istog je trena skočio i počeo da govori da mora da ide. Nakon toga se na brzinu obukao i istrčao iz kuće. Detetu je vrat bio crven, brada joj se tresla, a rekla mi je da nešto mora da mi kaže. Rekla mi je da ju je terao da ga dira, skidao je sebe, onda je skidao nju, a to se događalo svaki put kad bi je odveo - ispričala je majka osmogodišnje žrtve.

Navodno joj se, kad ga je pitala kako to može da radi, nasmejao u lice i rekao da dete laže.

Ivica M. je tada uspeo da pobegne preko granice u Hrvatsku, onda je otišao u Nemačku, ali na kraju je ipak izručen BiH.

(Kurir.rs/Jutarnji)

Bonus video:

02:23

ZBOG LAJKOVA RODITELJI IZLAŽU DECU UŽASNOJ OPASNOSTI! Manijaci skrinšotuju gole slike dece i PRODAJU pedofilima za mizaran novac!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track