TEŠKA SUDBINA OCA ŠESTORO DECE: Nadničar ukrao 2 i po metra drva, nije imao za hranu i pelene, dobio 18 meseci zatvora (VIDEO)
Foto: YouTube/ TV Panorama

SUDBINE

TEŠKA SUDBINA OCA ŠESTORO DECE: Nadničar ukrao 2 i po metra drva, nije imao za hranu i pelene, dobio 18 meseci zatvora (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Tužna priča dolazi iz Konjodora, opština Bužim, gde je otac šestoro dece zbog dva i po metra drva završio u zatvoru.

- Nemamo primanja nikakva, raditi ne mogu, problem su mi ruke, isekao sam ih na cepaču. Imam nešto malo ovčica i njih čuvam. Imamo i malo dečijeg dodatka. Od toga živimo žena i ja i šestoro dece. Imamo sad i bebu - počinje priču Selmir Pehlić i navodi da deci objašnjava da moraju da uče da ne bi postali nadničari kao on.

Selmir je bio 18 meseci u zatvoru zbog krađe drva.

- Dobio sam decu, to je bilo pred Novu godinu, nestalo nam para. Žena nije mogla da doji i morali smo da uzmemo hranu i pelene. Odsekao sam dva i po metra drva i prodao. Odležao sam kaznu časno i pošteno i vratio se kući. Prihvatio sam se posla, ali sam nastradao. Trudim se da deca nisu gladna - navodi Selmir.

Žena i deca su srećom za to vreme primali novčanu pomoć od centra za socijalni rad i jedan paket hrane mesečno.

- Tražio sam na sudu da odradim kaznu u komunalnom ili vodovodu umesto da idem u zatvor. Sudija mi je rekao da smo zakasnili sa zahtevom. Tada sam prvi put osuđen za svoje 44 godine. Svakome bi preporučio da izbegne zatvor. Zatvor nije za ljude - kaže Selmir.

Navodi da nema ni rodbine koja može da mu pomogne.

- Imam dve sestre, jedna isto nema, druga je u Sloveniji, kada dođe priži koliko može. Meni je samo potrebna hrana da mi deca nisu gladna i žedna. To mi je najvažnije u životu. Drugo mi ne treba - kaže Selmir.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja