PREMINUO HRABRI DOKTOR ACA: Teško bolesni lekar, koji je primao pacijente prikačen na kiseonik, izgubio najvažniju bitku
Foto: Facebook

tužna vest

PREMINUO HRABRI DOKTOR ACA: Teško bolesni lekar, koji je primao pacijente prikačen na kiseonik, izgubio najvažniju bitku

Bosna i Hercegovina -

Lekar trebinjskog Doma zdravlja Aleksandar Babić (47) izgubio je prema navodima RTRS-a bitku za život.

Priča o doktoru Babiću, koji je primao pacijente u ordinaciji porodične medicine iako je zbog plućnih komplikacija neprekidno zavisio od aparata za kiseonik, obišla je region.

Zbog sumnje da je oboleo od cistične fibroze pluća, lekar se nadao da će uspeti da ode u kliniku u Beču, specijalizovanu za transplantacije pluća.

Pre nekoliko dana zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo, nakon čega je bio na intenzivnom lečenju u Bolnici Trebinje i Kliničkom centru u Mostaru, gde je i preminuo.

Aleksandar Babić
foto: Privatna Arhiva

Doktor Aleksandar Babić (47) iz Trebinja, podsetimo, bolovao je od cistične fibroze, ali svaki dan je herojski dolazio na posao i pomagao pacijentima. Babić je po ceo dan bio prikačen na kiseonik zbog bolesti koja mu je skroz uništila pluća.

Cistična fibroza, međutim, nije bila jedini problem doktora Babića jer je imao Kartagenerov sindrom odnosno organi su mu bili smešteni naopako, srce desno, a jetra levo...

Region se digao na noge nakon objave njegovog prijatelja i kolege Ivice Zdravkovića sa kojim je napisao knjigu o ultrazvuku.

- Samo tri su klinike na svetu gde možda ima leka za mene. Stvari dodatno komplikuje moj Kartagenerov sindrom - rekao je Babić nedavno u ispovesti za Kurir.

(Kurir.rs/Z.Ko)

Bonus video:

00:41

PREMINUO DAVID ALBAHARI: Poznati pisac izgubio životnu bitku u 75. godini posle duge bolesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja