SMRT MALE DŽENE JE RASPLAKALA BALKAN, KONAČNO POČELO SUĐENJE: Preminula posle operacije oka, više puta prekidano ročište lekarima
Foto: Facebook

SMRT MALE DŽENE JE RASPLAKALA BALKAN, KONAČNO POČELO SUĐENJE: Preminula posle operacije oka, više puta prekidano ročište lekarima

Bosna i Hercegovina -

Na ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu, u predmetu koji se vodi protiv troje lekara zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja, pre čitanja optužnice napravljena je pauza, a Sudsko veće se povuklo kako bi razmotrilo zajednički zahtev advokata optuženih za isključenje javnosti iz ovog postupka.

Tužilaštvo se usprotivilo predlogu advokata jer smatraju da je neosnovan.

Pojasnili su da će naknadno tražiti isključenje javnosti iz delova suđenja koje se odnosi na iznošenje podataka o preminuloj maloletnoj djevojčici.

Predlog odbrane je odbijen, te je nastavljeno suđenje čitanjem optužnice.

Prema zahtevu advokata Alena Nakića, koji je na prethodnom ročištu tražio izuzeće za Adija Isaković, člana Sudskog veća zbog kumstva, novi sudija je Alma Zoranić.

Do sada je više puta prekidan početak suđenja lekarima Suadu Rožajcu, Jasmini Halimić i Nini Jovanović.

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su lekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji "Dr. Bejtović" obavljali "rutinsku" operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu devojčice, iz koje se nikad nije probudila.

(Kurir.rs/Dnevni avaz/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track