PORODICU KOJA SE UBILA U PRIJEDORU STALNO PRATILA NESREĆA: Muškarac koji je upucao sestru i majku bio nepokretan?! TUGA SVE VEĆA
Foto: Avaz.ba

šokantni detalji

PORODICU KOJA SE UBILA U PRIJEDORU STALNO PRATILA NESREĆA: Muškarac koji je upucao sestru i majku bio nepokretan?! TUGA SVE VEĆA

Bosna i Hercegovina -

Samoubistvo tročlane porodice u Dobrljinu kod Prijedora potreslo je ceo region!

Tri člana porodice, podsetimo, odlučili su da se zajedno ubiju tako što je sin Ž.Z. upucao majku Z.Z. i sestru Lj.K. nakon čega je cev pištolja okrenuo ka sebi. Muškarac je davao znakove života kad je došla policija, međutim, preminuo je na putu do bolnice.

Na taj očajnički korak porodica se odlučila jer nisu mogli da se nose sa tugom i bolom nakon tragedije koja je ovu porodicu zadesila u maju kada je od leukemije preminula ćerka Lj.K. koja je imala 34 godine.

Komšije su u šoku i navode da je porodica isplanirala svaki potez i da su iza sebe ostavili oproštajna pisma.

- Tu porodicu je stalno pratila neka nesreća i zbog toga se sve ovo desilo. Pre sedam ili osam meseci preminula je ćerka od Lj.K. Živela je i radila u Nemačkoj. Tamo se razbolela od leukemije i ubrzo preminula. Telo su prevezli ovde i sahranili - navodi jedan komšija.

Muškarac koji je ubio majku i sestru, kako navodi komšija, takođe je imao zdravstvene probleme.

- Udario ga je voz i od tada je ostao nepokretan. Majka je bila starija žena i takođe je bila nepokretna - kaže komšija.

ATV navodi da je porodica naručila kovčege i napravila sve pripreme za svoju sahranu, a iza sebe su ostavili čak sedam pisama. U jednom su objasnili razloge zbog koji su se odlučili na ovaj očajnički potez dok su ostala pisma bila naminjena bliskim ljudima, a sadržavala su i razne smernice.

- Naveli su ko će ih i gde sahraniti... Uz pisma su ostavili bankovne kartice i napisali pin kodove kako bi najbliži mogli da podignu novac za troškove sahrane - otkriva izvor blizak istrazi.

Navodi da su u jednoj koverti ostavili 200 KM i u pismu naveli da je to novac namenjen za kupovinu cveća koje treba da se odnese na grob žene preminule od leukemije i to na tačno određen datum. Jedno od pisama namenili su i njenom momku.

- Detaljno su opisali šta će sebi učiniti i kako... Napisali su čak da će neposredno pre tragičnog čina popiti po rakiju, a tokom uviđaja na stolu su pronađeni flaša s rakijom i tri čašice. Prethodno su se istuširali i presvukli u čistu odeću... Zatim su legli u krevet i skončali onako kako su i naveli - pojašnjava izvor iz istrage.

Tragični slučaj šokirao je sve istražitelje jer ni oni najiskusniji ništa slično nisu videli u svojim karijerama... Iznenadili su ih i detalji na koje je porodica obraćala pažnju pre tragičnog čina.

- Iznutra su zaključali ulazna vrata, a ključ su izvukli do pola brave kako bi se mogla otključati spolja. I na to su mislili budući da su drugi ključ ostavili ispred ulaznih vrata - otkriva izvor iz istrage.

Komšija porodice rekao je za ATV da ništa nije slutilo na tragediju.

- Policija se raspitivala po komšiluku da li je iko od nas bilo šta video i čuo. Zanimalo ih je da li se porodica nekome poverila i da li su komšijama išta pričali o onome što su planirali da učine - rekao je komšija.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

(Kurir.rs/Srpska info/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track