OTKRIVENO U KAKVOM SU STANJU PUTNICI IZ PREVRNUTOG AUTOBUSA: Turisti iz BiH imali PAKLENU NOĆ u Italiji, oglasio se konzul
Foto: Vigili del Fuoco

OTKRIVENO U KAKVOM SU STANJU PUTNICI IZ PREVRNUTOG AUTOBUSA: Turisti iz BiH imali PAKLENU NOĆ u Italiji, oglasio se konzul

Bosna i Hercegovina -

Autobus sa 79 putnika prevrnuo se u mestu San Dona di Pijave kod Venecije, a kako su saopštili iz konzulata BiH u Italiji, među putnicima nema teže povređenih.

Generalni konzul BiH u Italiji Dag Đumrukčić rekao je da nema teže povređenih i da je autobus krenuo za Goricu.

- Čim sam saznao za nesreću, mi smo odmah kontaktirali policiju. Autobus se prevrnuo oko 2:30 časova, desetoro ih je preveženo u Hitnu pomoć sa lakšim povredama. Oni su tamo obrađeni i odmah pušteni, obezbeđen im je i autobus. Tako da su već pre dva sata krenuli prema Gorici gde imaju smeštaj - rekao je konzul.

Dodao je da je bio u kontaktu sa ocem jedne putnice.

- Komunicirao sam i sa našom ambasadom u Rimu koja je obaveštena o svemu. Uglavnom niko nije teže povređen, bar po rečima Italijana. Oni su išli da slave Novu godinu i na povratku se to desilo. Zamolio sam ih da kad stignu u Goricu se jave, da vidim da li je sve u redu, tako da sam im ostao na raspolaganju - rekao je Đumrukičić.

Autobus bosanskohercegovačkih turista, vraćao se u Trst, nakon što je prisustvovao novogodišnjem vatrometu na Punta Sabioni, takođe u Veneciji. Vozilo je potom izvađeno pomoću dizalica za pomoć na putu.

Policija je izvršila uviđaj na licu mesta, a akcije spasavanja vatrogasaca završena je u 7.30 časova.

(Kurir.rs/Dnevni Avaz/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track