NAJPOZNATIJE ČETVORKE NA BALKANU OSTAJU U BOLNICI DO DALJEG Oglasila se majka: "Suprug i ja ćemo posle odlučiti šta je najbolje"
Foto: Printscreen/Facebook

NAJPOZNATIJE ČETVORKE NA BALKANU OSTAJU U BOLNICI DO DALJEG Oglasila se majka: "Suprug i ja ćemo posle odlučiti šta je najbolje"

Bosna i Hercegovina -

Dolazak na svet četvorki Mateja, Marka, Luke i Jovana odjeknula je širom regiona i Evrope što i ne iznenađuje, jer slučaj da se rode četvorke je jedan u pola miliona.

Da su mališani dobro, ali i da se ona polako oporavlja, potvrdila je Milana Petrović, majka trenutno najpoznatijih beba.

"Ja se polako oporavljam, a bebe su trenutno dobro, na intenzivnoj su nezi gde će i biti određeni period", navodi Petrovićeva.

Iako danas, kada je porođaj prošao u najboljem redu, svi mogu odahnuti, sama trudnoća ipak nije bila laka. Prema Milaninim rečima, trudnoća se od samog početka vodila kao visokorizična.

"Pred porođaj skoro dva meseca sam bila hospitalizovana u Univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana radi čuvanja trudnoće. Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim celom timu koji je vodio moju trudnoću na njihovoj ljubaznosti i stručnosti od početka, pa do samog kraja. Gotovo sam sigurna da bez njih ne bih uspela", govori Milana.

Prvi plač malih četvorki koji je u nedelju poslepodne odjeknuo ljubljanskim porodilištem zasigurno će se čuti i u narednim danima, jer će Matej, Marko, Luka i Jovan još duže od mesec dana biti u bolnici.

Banjaluka, četvorke
foto: Printscreen

"U ovakvim slučajevima prevremeno rođenih beba gotovo je sigurno da će narednih pet nedelja provesti na intenzivnoj nezi, zatim da će još neki period biti pod nadzorom", kaže Milana za "Nezavisne novine.

Takođe, veliku pažnju privukla su i imena četvorki, a za njih su dobili blagoslov iz manastira Krka.

"Kad smo dobili blagoslov za ta imena, više nije bilo dileme kako će se zvati", priča ona.

Kako ističe, ona i suprug Nemanja sada su isključivo skoncentrisani na oporavak beba i naredne mesece će sigurno provesti u Sloveniji.

"Nakon toga ćemo suprug i ja odlučiti šta je najbolje za našu porodicu“, navodi ona.

Pored Mateja, Marka, Luke i Jovana, Milana i Nemanja imaju i nešto starijeg sina Konstantina, te će tako njihov dom krasiti pet dečaka. Da su pred njima izazovna vremena, svesni su i Milana i Nemanja, a kako ističe, bez moći neće moći.

"Sigurno da bez pomoći nećemo moći. Računamo na pomoć porodice, posebno baka“, ističe majka mališana.

Takođe, pored svakodnevne pomoći koju će mladim roditeljima pružati najbliži i najmiliji članovi porodice, podršku i pomoć su najavili i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Kako Milana navodi, pomoć je najavljena sa još nekoliko strana, a kad se realizuje, rado će i o tome govoriti. Dodaje da nisu očekivali da će u ovolikoj meri dolazak na svet mališana izazvati pažnju javnosti.

"Želimo da se ovim putem zahvalimo svima na lepim željama i čestitkama", zaključuje Milana.

Kurir.rs/Nezavisne novine

Bonus video:

11:45

SRBIJO POMOZI! Porodica Gaćeše dobila ČETVORKE, ali ih je čekala UŽASNA vest: 3 ćerke su im bolesne, OVAKO MOŽETE DA IM POMOGNETE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track