PREVARANT OPELJEŠIO MALOLETNIKA IZ BiH ZA 20.000 EVRA: Uzeo dobitni listić džekpota da podigne pare, a onda UGASIO TELEFON
Foto: Profimedia

optužnica

PREVARANT OPELJEŠIO MALOLETNIKA IZ BiH ZA 20.000 EVRA: Uzeo dobitni listić džekpota da podigne pare, a onda UGASIO TELEFON

Bosna i Hercegovina -

Osnovni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu koja Ajdina Udovčića tereti da je uzeo od jednog maloletnika dobitni listić džekpota nakon čega je prisvojio novac!

Optužnica tereti Udovčića da je od 9. marta do 15. marta 2022. godine podigao 40.940 KM iliti oko 21.000 evra i da je zatim pare potrošio na razne načine.

- Nakon što je maloletnik iz Prijedora, koji je tada imao 16 godina, dobio džekpot od 51.200 KM u jednom ugostiteljskom objektu putem aparata za igre na sreću Bingo, ponudio mu je da će mu navodno pomoći oko isplate - navodi se u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor.

Optuženog terete da je obećao maloletniku da će dobitak od 51.200 KM podići na svoje ime i da će mu nakon toga navodno predati novac, a da će uslugu naplatiti 1.000 KM.

- Na to je maloletnik pristao verujući Udovčiću. Maloletnik mu je predao tiket na osnovu kojeg je Udovčić ishodio u Banjaluci da mu se na tekući račun isplati ukupan džekpot bez poreza od 40.940 KM - navodi se u optužnici.

Novac mu je prema saznanjima Nezavisnih novina isplaćen 9. marta 2022. godine.

Međutim, kako je istaknuto, Udovčić novac nije predao maloletniku, nego ga je uzeo za sebe, a srećnog dobitnika držao je u zabludi.

- Održavao ga je u zabludi tako što mu je najpre obećao da će mu dan nakon podizanja džekpota u 10 sati ujutru predati novac koji će prethodno podići sa svog tekućeg računa u banci. To nije ispoštovao već je na taj dan maloletniku rekao da je u Sanskom Mostu i da će ubrzo doći u Prijedor da idu u banku po novac, što nije učinio, a potom je prestao da se javlja na telefon - navodi se u optužnici.

Udovčića je nakon toga pozvao ujak maloletnika kome je obećao da će za sat i po doći u Prijedor i da će mu se tada javiti, međutim, to takođe nije uradio već je prestao da se i ujaku javlja na telefon.

- Udovčić je sebi u međuvremenu, novcem od džekpota, kupio "golf 4" za 5.000 KM, mobilni telefon Samsung S21 za 2.600 KM, a delom novca je platio svoje neplaćene kazne od oko 1.370 KM - istaknuto je u optužnici.

Dodaje se da je dvojicu muškaraca počastio sa 1.000 maraka.

- Jednom od njih kupio je mobilni telefon Samsung tip S21, a deo novca je potrošio igrajući igre na sreću u kockarnici dok je deo novca potrošio na neutvrđen način - istaknuto je u optužnici.

(Kurir.rs/Nezavisne/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

06:51

OPREZ! Internet je prepun šema koje vrbuju ljude!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track