"PA OVO JE OLUPINA!" Nemački policajci ostali u šoku kad su videli autobus iz BiH: Odmah isključen iz saobraćaja, VOZAČI KAŽNJENI
Foto: EPA Clemens Bilan

"PA OVO JE OLUPINA!" Nemački policajci ostali u šoku kad su videli autobus iz BiH: Odmah isključen iz saobraćaja, VOZAČI KAŽNJENI

Bosna i Hercegovina -

Policija Karlsruea ovog vikenda isključila je iz saobraćaja autobus na liniji Dortmund – Neum nakon što je otkriveno da se vozilo nalazi u katastrofalnom stanju.

Naime, autobus na sprat, koji je prevozio 70 putnika, zaustavio se na stanici u Karlsrueu kako bi pokupio putnike, ali je policija na stanici primetila da su gume autobusa „očajne“ i da retrovizori bukvalno vise.

Tada su intervenisali i pozvali veštaka saobraćajne struke koji je pregledao autobus i dao nalog da se odmah isključi iz saobraćaja.

Kako stoji u saopštenju policije, gume i retrovizori, koje su prvo i primetili, bili su najmanji problem te da je ostatak autobusa bio prava olupina. Kada je veštak pregledao autobus, otkrio da šoferšajbna napuknuta, karoserija u jako lošem stanju, kočnice katastrofalne i uočio je problem sa zadnjom osovinom.

Uz sve to, otkriveno je da su tri vozača, dobi od 50 do 55 godina imali prekomeran broj sati vožnje.

Iako su putnici u samom početku negodovali, kada im je objašnjeno šta se dešava, shvatili su ozbiljnost situacije. Tek nakon što su vozači platili pozamašnu kaznu i obezbedili zamenski autobus i novog, odmornog vozača, dozvoljeno im je da nastave put prema BiH, istina sa par sati zakašnjenja.

Kurir.rs/ATV

Bonus video:

00:08

Autobus iz Britanije uz policijsku pratnju poslat na tehnički pregled

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja