DODIKU SUDI BIVŠA PRIPADNICA ARMIJE RBIH! Iz RS kažu da je Sena Uzunović bila pomoćnik komandanta 45. Brdske brigade (VIDEO)
Foto: AP Radivoje Pavicic, sudbih.gov.ba

PRONAĐEN DOKUMENT IZ 1993.

DODIKU SUDI BIVŠA PRIPADNICA ARMIJE RBIH! Iz RS kažu da je Sena Uzunović bila pomoćnik komandanta 45. Brdske brigade (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Prema dokumentima koji su dostupni Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) sudija Suda BiH Sena Uzunović bila je pripadnik tzv. Armije RBiH u 45. Brdskoj brigadi iz Neretvice kao pomoćnik komandanta za pravne poslove.

RTRS navodi se da je ovo je zabeleženo u Zapisniku o uzimanju izjave Tulić Husnije 1993. godine što je zavedeno kao "Vojna tajna i strogo poverljivo".

Među prisutnima su bili Tulić Husnija, davalac izjave, Madžak Šorik, ispred organa bezbjednosti i pomoćnik komandanta za pravne poslove Uzunović Sena.

Sena Uzunović
Sena Uzunovićfoto: sudbih.gov.ba

RTRS je objavio i da je Viktor Nuždić, vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, rekao da sudija Suda BiH Sena Uzunović ne može biti profesionalna i objektivna u predmetu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, jer je tokom proteklog rata bila aktivni pripadnik takozvane Armije BiH - o čemu postoje materijalni dokazi.

- Ime Sene Uzunović nalazi se i u registru boraca takozvane Armije BiH - izjavio je Nuždić.

Milorad Dodik, Dan Republike Srpske
foto: Beta

Nuždić je danas predočio dokument koji potvrđuje da je Uzunovićeva bila pripadnik takozvane Armije BiH u brigadi iz Neretvice kao pomoćnik komandanta za pravne poslove.

On je napomenuo da se, uprkos ratnoj prošlosti, Uzunovićeva indirektno bavila i zločinima nad Srbima.

Nuždić je podsetio da je 2012. godine tadašnji strani tužilac Džudo Romano obustavio istragu u predmetu "Dobrovoljačka ulica", a nakon toga je Tužilaštvo BiH formiralo predmet za koji je tužilačka komisija trebalo da proceni na koji način će biti rešen.

(Kurir.rs/RTRS/Preneo: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track