DODIK SE SASTAO SA LUKAŠENKOM: Predsednik RS se oglasio posle susreta - PAO JE DOGOVOR
Foto: Nemanja Nikolić

DODIK SE SASTAO SA LUKAŠENKOM: Predsednik RS se oglasio posle susreta - PAO JE DOGOVOR

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se nakon sastanka sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, zahvalivši se na podršci te zemlje.

"Imao sam danas izuzetan sastanak s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Minsku. Zahvalio sam na podršci Republici Srpskoj. Razgovarali smo i o privrednoj saradnji. Republika Srpska će raznu robu, od električnih autobusa, koji se ovde proizvode, do poljoprivredne mehanizacije i opreme u vrednosti od 10 miliona dolara, povući u narednom vremenu. Lukašenko razume sve procese. Nikada nećemo zaboraviti da je bio u Beogradu 1999. godine kada je bombardovan naš narod. Takođe, postoji razumevanje i po pitanju sankcija koje je uveo Zapad. Prethodno sam se sastao s premijerom Belorusije Romanom Golovčenkom" napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Podsećanja radi, Dodik je rekao je da je imao izuzetan sastanak sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Minsku.

(Kurir.rs/Novosti/Preneo: A.N.)

Bonus video:

02:29

VUČIĆ I DODIK OBELEŽAVAJU GODIŠNJICU OLUJE U PRIJEDORU! Obišli vrtić Srbija, u planu izgradnja kapele ma mestu stradanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track