"SVE ĆE SE ODVIJATI PO UKRAJINSKOM SCENARIJU" Lukašenko izneo neverovatne tvrdnje: "BiH i Srbiju će uvlačiti u NATO"
Foto: EPA-EFE/VLADIMIR ASTAPKOVICH/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

Lider belorusije se oglasio

"SVE ĆE SE ODVIJATI PO UKRAJINSKOM SCENARIJU" Lukašenko izneo neverovatne tvrdnje: "BiH i Srbiju će uvlačiti u NATO"

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da će Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Gruziju i Moldaviju uvlačiti u NATO po scenariju Ukrajine.

"Ulazak Finske u NATO, a uskoro i Švedske – to je nova faza širenja na Istok. U Alijansu će uvlačiti i BiH, Moldaviju, Gruziju, Srbiju. I sve će se odvijati po ukrajinskom scenariju", rekao je Lukašenko na sastanku sa rukovodstvom državnih organa sistema za osiguravanje nacionalne bezbednosti, prenosi agencija Belta.

Kako je dodao, Belorusija se faktički nalazi u epicentru dugotrajne najveće vojno-političke krize u kojoj se koriste stare metode zastrašivanja.

"Prognoze su neutešne. Apetiti i aktivnost kolektivnog Zapada će samo rasti. Vašington i njegovi saveznici nastaviće da šire NATO. Situacija je više nego povoljna za njih. Reći ću otvoreno: skoro svi evropski lideri pretvorili su se u podanike SAD. Nema nikakve sumnje u to čija politika, čiji interesi dominiraju na teritoriji Evropske unije", ocenio je Lukašenko.

(Kurir.rs/Sputnjik/Preneo: A.N.)

Bonus video:

04:06

ODLUKA NA JESEN! MOGUĆ SUKOB VELIKIH SILA ILI PAD NATO PAKTA?! Miletić tvrdi: Rusi se spremaju za to, OVAJ događaj će presuditi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja